Nevrijeme na požeškom području: bujice, odroni, poplave...

16:29 / 06.06.2021.

Autor: B.A./HRT

Nevrijeme u Vidovcu

Nevrijeme u Vidovcu

Foto: Ivica Galović/PIXSELL / HRT

Jaka kiša zahvatila je poslijepodne područje Požege. Stvorile su se blatne bujice, koje su se slijevale s okolnih brda noseći granje i smeće. Poplavljena su dvorišta i podrumi kuća, a ima i manjih odrona. Svi - od policije i vatrogasaca do civilne zaštite i djelatnika Hrvatskih voda, rade na saniranju posljedica nevremena.

Oko 13 sati područje Požege zahvatile su obilne oborine, od 50 do 70 litara kiše po četvornom metru, izvijestilo je danas Ravnateljstvo civilne zaštite. Stvorile su se blatne bujice, koje su se slijevale s okolnih brda noseći granje i smeće. Najveći problemi su u gradu Požegi i naseljima Drškovci, Vidovci i Dervišaga, navode.


Poplavljeno je dosta dvorišta i podruma kuća, a problemi su i na lokalnim cestama. Ima i manjih odrona. Zbog vode u Dubrovačkoj ulici u Požegi zaustavljen je i željeznički promet (na relaciji Požega – Pleternica). U naselju Vidovci isključen je napon u električnoj mreži zbog opasnosti za vatrogasce.

 

Angažirane su sve operativne snage (policija, vatrogasci, komunalno poduzeće, djelatnici HEP-a, Hrvatske vode te Područni ured civilne zaštite Požega) koje rade na saniranju posljedica nevremena.

 

Zbog mnogobrojnih poziva građana, dio njih se preusmjerava u Županijski centar 112 Osijek, navodi Ravnateljstvo civilne zaštite.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!