Pula: grmljavinsko nevrijeme u Istri

07.05.2021.

22:53

Autor: Hina/HRT/E.L.S.

Nevrijeme/ilustracija

Nevrijeme/ilustracija

Foto: Bruno Fantulin / PIXSELL

Jako grmljavinsko nevrijeme praćeno tučom zahvatilo je večeras veći dio Istre - od Umaga preko središnje Istre, sve do istočne obale, ali nije počinilo veću materijalnu štetu.

Navodeći kako je sve bilo praćeno grmljavinskom aktivnošću, iz istarskog meteo portala Istramet javljaju kako su najveće grmljavinske aktivnosti zabilježene na Bujštini gdje je izbrojano više tisuća udara munja. Tuča je padala u Umagu, Bujama, te na dijelu Pazinštine, no prema dojavama s terena nije zabilježena veća šteta.

- Atmosfera je bila vrlo nestabilna, pala je značajnija kiša, a postaje na Labinštini, Motovunštini i Bujštini zabilježile su dvadesetak milimetara kiše, dok su slične količine pale i na otoku Krku - izvijestili su iz Istrameta. Napominju kako je na području Istre u svega dva sata, od 18 do 20 sati, zabilježeno više od četiri tisuće munja.

Kako navode iz Istrameta, iduća tri dana konačno bi trebalo obilježiti povoljnije vrijeme, prevladavat će pretežno sunčano i toplo, naročito u nedjelju i ponedjeljak kada slijedi jačanje juga. Uvod je to u novo jače pogoršanje vremena koje, prema prognozi, stiže već u utorak.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!