Nevrijeme na istoku zemlje, stradali Županja i našičko područje

19.07.2021.

18:20

Autor: Marina Gantar/Dnevnik/B.A./HRT

Našice/Martin

Našice/Martin

Foto: Mario Filipović / HRT

Promjena vremena koja je proteklih dana pogodila veći dio zemlje najviše se osjetila u Slavoniji gdje su velike količine kiše nanijele i najveću štetu, posebno u poljoprivredi. Obilna kiša pogodila je posljepodne našičko područje, a večeras i Županju. 

Galerija
Poplave na području Našica, Foto: Dubravka Petric/PIXSELL
Zoljan, Foto: Danko Justić/HRTZoljan, Foto: Danko Justić/HRTNašice/Martin, Foto: Mario Filipović/HRTZoljan, Foto: Danko Justić/HRTPoplave na području Našica, Foto: Dubravka Petric/PIXSELLPoplave na području Našica, Foto: Dubravka Petric/PIXSELLPoplave na području Našica, Foto: Dubravka Petric/PIXSELL

Poslijepodne je još jedno nevrijeme pogodilo istok zemlje, posebice našičko područje. Martin, naselje Šipovac i vojarna u Našicama ostali su bez struje zbog prodora vode u trafostanicu pokraj vojarne.

Obilna kiša pogodila je večeras i Županju. Gotovo cijeli je grad poplavljen. Brojna su dvorišta pod vodom. U nekim dijelovima grada promet je bio otežan. Više automobila ostalo je u bujici. Sve su službe na terenu.

Kako je večeras u HTV-ovu Dnevniku javila Marina Gantar, u subotu, nedjelju i danas neprestano zvone telefoni u službi 112. U samo sat vremena danas je bilo 200 poziva. Rječica u Našicama prijeti da će se izliti, no mjerodavni kažu da se stanje smiruje, kiša staje, javila je Gantar. Građanima su poplavljeni podrumi. Svemu je uzrok oborinska voda i kanali koji ne mogu apsorbirati veliku količinu vode koja je pala u malo vremena.

- Stanje je trenutno dobro, voda se povlači, kiša je prestala. Međutim, u vrlo, vrlo kratkom vremenu pala je nenormalna količina oborina, u 15 minuta na nekim mjestima vatrogasci više nisu mogli ući u dvorišta, rekao je Mato Lukić, načelnik Stožera civilne zaštite Osječko-baranjske županije.

Most u D. Motičini:

Velike probleme ovo nevrijeme donijelo je poljoprivrednicima na istoku Hrvatske, a najviše je pogodilo Vukovarsko-srijemsku županiju. Ispitali smo kakvo je stanje na terenu:

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!