20:45 / 03.11.2021.

Autor: Dnevnik HTV-a/HRT

Niz reakcija na Dežulovićev tekst o Vukovaru

Niz reakcija na Dežulovićev tekst o Vukovaru

Niz reakcija na Dežulovićev tekst o Vukovaru

Foto: Dnevnik/IMS / HTV

Uoči 30. odišnjice pada Vukovara kolumna Borisa Dežulovića u kojoj autor propituje ostavštinu žrtve grada heroja u hrvatskom društvu izazvala je cijeli niz reakcija. 

Ministarstvo branitelja prozvalo je Dežulovića da na grub i primitivan način vrijeđa žrtvu koju je taj grad podnio u Domovinskom ratu. U priopćenju ga pitaju smeta li mu možda i sloboda koju uživa upravo zahvaljujući žrtvi Vukovara. 

Cijeli niz reakcija i na političkoj sceni - od Sabora do Vukovara. Gradonačelnik Vukovara Ivan Penava kazao je kako je Dežulović "kolumnist Pupovčevih novosti koje su financirane od Vlade RH, ironije li - Vlade koja gaji poseban domovinski pijetet prema gradu Vukovaru". 

- Vlada Andreja Plenkovića je učinila u svim segmentima više za Grad Vukovar nego ijedna vlada prije. Konkretno, preko 3 milijarde kuna investicija za kompletnu komunalnu i socijalnu infrastrukturu i vraćanje hrvatske pobjedničke vojske u vojarnu u Vukovar, kazao je zastupnik HDZ-a Nikola Mažar

Bojan Glavašević kazao je kako "već desetljećima u politici postoji grupa ljudi koji parazitiraju na simbolici Vukovara kako bi na njoj prikupljali političke poene". Tako je on doživio poruke iz Dežulovićeve kolulmne, kaže - čiji je naslov upućen upravo njima.


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!