Nova imenovanja u Zagrebačkom Holdingu

11.11.2021.

17:08

Autor: T.V./HRT

Zagrebački holding

Zagrebački holding

Foto: Marko Prpic / PIXSELL

Na čelne pozicije strateški važnih podružnica i povezanih društava imenovani su Davor Vić (voditelj podružnice Čistoća), Jeronim Tomas (direktor trgovačkog društva Gradska plinara Zagreb – opskrba d.o.o.), Davor Poljak (direktor trgovačkog društva Vodoopskrba i odvodnja d.o.o.) te Marko Šarić (direktor trgovačkog društva Gradsko stambeno komunalno gospodarstvo d.o.o.). Odluku o imenovanjima danas je donijela Uprava Zagrebačkog holdinga d.o.o.

Ovo su četiri strateška poduzeća i podružnice koje obavljaju ključne usluge za građane, a suočene su s najvećim izazovima te je stoga Uprava Zagrebačkog holdinga zadovoljna što se za te pozicije javio dovoljan broj kvalitetnih kandidata i kandidatkinja. Na preostalim natječajima za voditelje podružnica i direktore povezanih društava kandidati nisu izabrani te će biti objavljeni novi natječaji, priopćeno je iz Zagrebačkog holdinga.  

Davor Vić je prije dolaska u Čistoću osam godina vodio osječko komunalno poduzeće Unikom, gdje je provodio ciljeve direktiva EU o otpadu, uspostavom odvojenog prikupljanja otpada. U njegovom je mandatu realizirana izgradnja postrojenja za obradu biorazgradivog otpada te objekta za obradu građevinskog i glomaznog otpada. Po obrazovanju je dipl. ing. građevine. 

Jeronim Tomas je magistar ekonomije s više od dvadeset godina iskustva na rukovodećim pozicijama, prije svega u vođenju strateških projekata i financijskom restrukturiranju poduzeća, platnom prometu, osiguranju i financijskom upravljanju. U Gradsku plinaru – opskrbu dolazi s mjesta direktora Riznice Fortenova Grupe, a prije toga je 14 godina bio direktor riznice Dukat-Lactalisa. 

Novoimenovani direktor Davor Poljak je u Vodoopskrbi i odvodnji od 2010. godine, a dužnost direktora obavljao je od 2010. do 2013. godine. Od početka 2014. bio je zaposlen na mjestu voditelja projekata. Ima veliko iskustvo u upravljanju u industrijama pa je tako godinama bio i direktor u Končar električnim lokomotivama, kao i direktor proizvodnje u toj tvrtki. Po obrazovanju je dipl. ing. strojarstva. 

Marko Šarić je prije imenovanja na čelo GSKG-a od lipnja ove godine bio vršitelj dužnosti direktora te podružnice, a prije toga je obavljao dužnost direktora sektora financijsko-računovodstvenih poslova. Po obrazovanju je ekonomist, a u GSKG-u je zaposlen od 2012. godine. 

Članovi Uprave Zagrebačkog holdinga će privremeno preuzeti upravljanje u sljedećih šest podružnica do okončanja javnih natječaja koji će biti objavljeni početkom sljedećeg tjedna.

    • za podružnicu Vladimir Nazor imenuje se Član Uprave, Boris Sesar te se daje specijalna punomoć radniku Miroslav Čulk za obavljanje poslova voditelja podružnice

    • za podružnicu Gradska groblja imenuje se Članica Uprave Matija Subašić Maras te se daje specijalna punomoć radniku Roko Gruja za obavljanje poslova voditelja podružnice

    • za podružnicu Autobusni kolodvor imenuje se Članica Uprave, Matija Subašić Maras

    • za podružnicu Arena Zagreb imenuje se Član Uprave Boris Sesar te se daje specijalna punomoć radniku Sretan Šarić za obavljanje poslova voditelja podružnice

    • za podružnicu Zagrebački digitalni grad imenuje se Član Uprave, Boris Sesar

    • za podružnicu Zrinjevac imenuje se Članica Uprave Matija Subašić Maras

Uprava Zagrebačkog holdinga je u sljedeće četiri podružnice i društvo imenovala v.d. voditelje od postojećih zaposlenika koji će privremeno voditi podružnice i povezano društvo do okončanja javnih natječaja koji će biti objavljeni u sljedećoj fazi, a u najkraćem mogućem roku:

    • za podružnicu Zagrebačke ceste imenuje se Davor Merkaš

    • za podružnicu Robni terminali Zagreb imenuje se Ivica Tokmadžić

    • za podružnicu Tržnice Zagreb imenuje se Božena Cvitanović

    • za podružnicu Zagrebparking imenuje se Krešimir Milinović

    • za trgovačko društvo Gradska plinara Zagreb d.o.o. imenuje se Miroslav Živko

U odnosu na prethodno provedene natječaje, ukinut će se ograničenje broja prijava kandidata na samo dvije podružnice ili povezana društva, kako bi se u postupku selekcije proširio broj kvalitetnih prijava kandidatkinja i kandidata, priopćeno je iz Zagrebačkog holdinga.  

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!