Novi predsjednik Mladeži HDZ-a Maksimilijan Šimrak

29.11.2021.

14:33

Autor: Hina/HRT/D.S.

Ilustracija

Ilustracija

Foto: Filip Kos / PIXSELL

Maksimilijan Šimrak novi je predsjednik Mladeži HDZ-a, izabran je jučer na izborima na kojima se novo vodstvo mladeži stranke prvi puta biralo po načelu "Jedan član - jedan glas", priopćeno je iz HDZ-a. 

Na izborima su na 73 biračka mjesta diljem Hrvatske, uz poštovanje epidemioloških mjera, glasala ukupno 7342 člana Mladeži HDZ-a, a izabrani su i zamjenik predsjednika Domagoj Ćorić te potpredsjednici i članovi Predsjedništva Mladeži.


Maksimilijan Šimrak, koji je u protekle tri godine obnašao dužnost predsjednika Mladeži HDZ-a Grada Zagreba, nakon što je izabran za novog predsjednika Mladeži, ujedno postaje član Predsjedništva HDZ-a.


- Mladi u HDZ-u nisu samo budućnost, nego i sadašnjost. Znamo da su izbori vrhunac demokracije, a glasovanje po modelu jedan član - jedan glas dodatno je podiglo standard provedbe izbora i dalo na važnosti svakom članu naše Mladeži, izjavio je Šimrak.


Dodao je da predsjednik HDZ-a i Vlade Andrej Plenković, kao i cjelokupna Vlada, provode politike koje su od iznimne važnosti za mlade, posebice u vrijeme pandemije COVID-a.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!