12:54 / 13.04.2021.

Autor: A.M./Hina/HRT

Novinari u prioritetnim skupinama za cijepljenje protiv COVID-a

Novinari u u kinu Studentskog centra u Zagrebu

Novinari u u kinu Studentskog centra u Zagrebu

Foto: Marin Tironi / PIXSELL

Ministarstvo kulture i medija predložilo je da se u prioritetne skupine za cijepljenje protiv bolesti COVID-19 uvrste novinari te medijski radnici koji su pri obavljanju posla u povećanom riziku od zaraze, izvijestili su iz Hrvatskog novinarskog društva (HND).

Profesionalni djelatnici u području proizvodnje audiovizualnih sadržaja i izvedbenih djelatnosti te profesionalni novinari i medijski djelatnici koji su prilikom obavljanja posla u povećanom riziku od zaraze koronavirusom, a koji su angažirani ili imaju dogovorene projekte/angažmane u idućih šest mjeseci, mogu iskazati interes za uvrštavanje na listu prioriteta cijepljenja, navodi se u dopisu Ministarstva kulture i medija. 

HND će do 14. travnja u ponoć prikupljati podatke zainteresiranih novinara koji se prethodno nisu javili za cijepljene u svojim redakcijama.

Iskazivanje interesa za uvrštavanje na listu prioriteta ni na koji način ne utječe na već iskazani interes za cijepljenje kod liječnika obiteljske medicine ili putem portala cijepise.zdravlje.hr pa se ne treba otkazivati do trenutka poziva na cijepljenje Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje.

Termini cijepljenja ovisit će isključivo o prioritetima koje određuje HZJZ te nadležni područni zavodi za javno zdravstvo i institucije koje provode cijepljenje, ističe se u dopisu.


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!