HEP: Uspostavljena opskrba toplinskom energijom, osim u manjem dijelu Prečkog

13:09 / 31.12.2021.

Autor: M.M./HRT/Hina

Puknuće vrelovoda

Puknuće vrelovoda

Foto: Marin Tironi / Pixsell

HEP je izvijestio kako su tijekom noći uspješno sanirali puknuće u Brdovečkoj ulici te je za Gajnice, Malešnicu, Špansko, Prečko i Rudeš uspostavljena opskrba toplinskom energijom, no u petak je opet puknuo vrelovod pa manji dio Prečkog nema grijanje od 9 sati.

Puknuće vrelovoda dogodilo se u Beethovenovoj ulici zbog čega je za nekoliko zgrada u naselju Prečko od 9 sati prekinuta isporuka toplinske energije.

Sanacija puknuća je u tijeku, a ponovna uspostava isporuke toplinske energije očekuje se danas do večernjih sati.

Zbog sanacije puknuća vrelovoda, bez isporuke toplinske energije su sljedeće adrese u naselju Prečko: Tijardovićeva ulica 6-8 i 10-14, Beethovenova ulica 1-3 te Matetić Ronjgova ulica 2-8.

Razlozi puknuća vrelovoda su starost dionice vrelovodne mreže te korozija cijevi uzrokovana izlijevanjem oborinskih voda pomiješanih sa sredstvima kojima se zimi tretiraju kolnici, objašnjavaju iz HEP-a.

Dionica vrelovoda na kojoj je došlo do puknuća nije bila u obuhvatu radova revitalizacije vrelovodne mreže koji su se provodili ovog ljeta u sklopu projekta "Revitalizacija vrelovodne mreže na području grada Zagreba".

HEP-Toplinarstvo ističe kako ulaže maksimalne napore da se puknuće vrelovoda sanira u što kraćem roku, a građane moli za strpljenje i razumijevanje.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!