Puknuo vrelovod u Zagrebu, dijelovi grada bez grijanja

15:54 / 30.12.2021.

Autor: V.K./HRT/Hina

Puknuće cjevi

Puknuće cjevi

Foto: Ilustracija/Igor Kralj / Pixsell

Zbog sanacije puknuća magistralnog vrelovoda na Brdovečkoj cesti, od četvrtka u 15 sati do petka ujutro obustavlja se isporuka toplinske energije svim krajnjim kupcima u naseljima Gajnice, Malešnica, Špansko, Prečko i Rudeš, izvijestio je HEP-Toplinarstvo.

Radnici HEP-Toplinarstva pristupili su hitnoj sanaciji vrelovoda, nakon čega će se uspostaviti opskrba toplinskom energijom. Predviđeno vrijeme trajanja obustave je do sutra, 31. prosinca 2021. ujutro.

Razlozi puknuća vrelovoda su starost dionice vrelovodne mreže te korozija cijevi uzrokovana izlijevanjem oborinskih voda pomiješanih sa sredstvima kojima se zimi tretiraju kolnici. Dionica vrelovoda na kojoj je došlo do puknuća nije bila u obuhvatu radova revitalizacije vrelovodne mreže koji su se provodili ovog ljeta u sklopu projekta Revitalizacija vrelovodne mreže na području grada Zagreba.

Radnici HEP-Toplinarstva ulažu maksimalne napore da se puknuće vrelovoda sanira u što kraćem roku, a krajnje kupce mole za strpljenje i razumijevanje, poručuju u priopćenju.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!