14:23 / 06.07.2020.

Autor: T.V./Hina

"O daljnjim koracima odlučivat će predsjedništvo SDSS-a"

-

-

Foto: - / -

Predsjednik SDSS-a Milorad Pupovac potvrdio je nda je razgovarao s predsjednikom HDZ-a Andrejem Plenkovićem, no istaknuo je da će o idućim koracima odlučivati predsjedništvo SDSS-a.
Predsjednik SDSS-a Milorad Pupovac u ponedjeljak je potvrdio da je razgovarao s predsjednikom HDZ-a Andrejem Plenkovićem, no istaknuo je da će o idućim koracima  odlučivati sutra predsjedništvo SDSS-a koji je na izborima osvojio sva tri mandata srpske nacionalne manjine. 

HDZ već osigurao većinu; Milić: Plenković dobio potporu manjina, HNS-a i Reformista

-  Sutra imam predsjedništvo stranke na kojemu ćemo raspravljati o našem sljedećem koraku i o razgovoru koji sam danas vodio s Plenkovićem, izjavio je Pupovac novinarima dan nakon parlamentarnih izbora na kojima je su kandidati SDSS-a Milorad Pupovac, Dragana Jeckov i Boris Milošević osvojili najviše glasova srpske nacionalne manjine.

Pupovac kaže da će se nakon toga sastati Klub zastupnika nacionalnih manjina te da će se sastati s HNS-om, partnerima s kojima su dosad činili saborsku većinu.

S Plenkovićem je danas, kaže, razmijenio samo čestitke i najavio razgovor, te će o tome sutra biti riječi na sjednici stranačkog predsjedništva.

Poručio je da je za SDSS od iznimne važnosti da se nastave demokratske stečevine koje je Hrvatska branila u protekle četiri godine.

Od Andreja Plenkovića očekuje da će pripremiti stranku i državu za novi iskorak  kako bi Hrvatska bila funkcionalna država s održivom ekonimijom i tolerantnim, otvorenim društvom

- Svi su izgledi da će nas to što nas je približilo prije četiri godine približiti i sada, rekao je Pupovac.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!