18:47 / 03.01.2019.

Autor: Tatjana Munižaba/HRT

O pretrčavanju sabornice lijevo-desno

-

-

Foto: - / -

Iako su saborski zastupnici na odmoru do 16. siječnja, klub Milana Bandića ne miruje - dobili su još jednog zastupnika.
Iako su saborski zastupnici na odmoru do 16. siječnja, klub Milana Bandića ne miruje - dobili su još jednog zastupnika. Riječ je o Mladenu Mađeru, dosadašnjem članu HSS-a. Čelnik te stranke Krešo Beljak slučaj je prijavio USKOK-u jer sumnja da je riječ o teškoj korupciji.

- Madjer prešao u Bandićev klub zastupnika

Iako je na posljednjim parlamentarnim izborima iz stranke "Bandić Milan 365" prošao samo Bandić Milan, staru je godinu završio s 12 ruku u Saboru. Na početku nove otkriva formulu svog uspjeha: - Kad su pitali Muju što bi volio biti, glup ili lijep, znate što je Mujo odgovorio... da je ljepota prolazna. Ja sam prosječno pametan, prosječno lijep, a natprosječno vrijedan. I kao takav, treći dan nove godine dobiva trinaestog, a HSS gubi jednog od pet zastupnika - Mladena Madjera. Predsjednik HSS-a Krešo Beljak još proteklog tjedna osobno je USKOK-u prijavio cijeli slučaj.

"Kako smo prije desetak dana sumnjali da će se takvo nešto i dogoditi te smo raspolagali s informacijama o navodnim teškim koruptivnim kaznenim djelima, još proteklog tjedna predsjednik HSS-a Krešo Beljak osobno je Uskoku prijavio cijeli slučaj", priopćili su.

- Kuščević: Uskok se ne treba baviti povećanjem Bandićeva saborskog kluba

Više od toga Beljak o Madjeru danas nije htio. A i Mađer se obvezao na šutnju do utorka kada će s novim šefom organizirati konferenciju za novinare.

U prijavi ovog transfera Uskoku se, neslužbeno, iznose sumnje da je prelazak Bandiću Madjer kompenzirao zapošljavanjem kćeri. Navodno ga se i ucjenjivalo saborskom foteljom, jer Madjer je zamjena za bivšeg HSS-ova župana Stjepana Kožića koji se također priklonio Bandiću.

- Danas možemo vidjeti u jeku svih ovih afera da je mantra 'neka institucije odrade svoj posao' prošlo završeno vrijeme, komentira potpredsjednik Hrvatskog sabora (Most NL) Božo Petrov.

Prošlo završeno vrijeme je i HSS-ov nadimak "jedina saborska stranka bez prebjega".

SDP sigurno zna kako im je.

- Pokemoni, pokemoni, pokemoni - komentar je potpredsjednika Hrvatskog sabora (SDP) Siniše Hajdaša Dončića.

Od osam SDP-ovih pokemona, tri su otišla Bandiću: Ronko, Ana Komparić Devčić i, za buket cvijeća - Milanka Opačić.

-   S obzirom na rast broja, već sam zabrinut da bi gospodin Bandić mogao prestignuti čak i HDZ, šali se Gordan Jandroković, predsjednik Hrvatskog sabora (HDZ). HDZ-u je Bandić ipak priskrbio nove saborske dizače ruku.

-  Ovaj Klub podržava premijera Andreja Plenkovića. Dakle, to je uvjet bez kojega se u ovom Klubu biti ne može! - poručuje Robert Jankovics, predsjednik Kluba zastupnika BM 365, Reformista i nezavisnih zastupnika kao odgovor na pitanje je li Madjer ovim prešao i u vladajuću većinu.

I to je doslovni prijevod onog zaklinjanja prebjega u neovisnost i glasovanje po savjesti kad odluče objaviti pretrčavanje s lijeve na desnu strane sabornice.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!