Obilježavanje pobjede u Glini

08.08.2021.

10:55

Autor: HRT

U Glini su položeni vijenci i zapaljene svijeće ispred spomen-obilježja hrvatskim braniteljima i civilima iz Domovinskog rata.

U Glini su položeni vijenci i zapaljene svijeće ispred spomen-obilježja hrvatskim braniteljima i civilima iz Domovinskog rata.

Foto: HRT / IMS

U Glini su položeni vijenci i zapaljene svijeće ispred spomen-obilježja hrvatskim braniteljima i civilima iz Domovinskog rata. Na današnji dan prije 26 godina u Gornjem Viduševcu pokraj Gline potpisana je predaja 21. kordunskog korpusa, čime je završena vojno-redarstvena akcija Oluja.

- Upravo na ovom području svjedočili smo našoj velikoj pobjedi uz čin potpune predaje neprijatelja koji se desio zahvaljujući našim borbenim postrojbama i generalu Stipetiću i postao jedan od simbola pobjede i prestanka rata. Ti trenuci slave i sreće griju srca nas branitelja i danas, izjavio je izaslanik predsjednika Vlade Špiro Janović.

- Osjećaji su pomiješani, ali prevlada osjećaj ponosa i radosti i osjećaj da si učinio nešto što su mnogi prije nas željeli, ali nisu iz razno raznih razloga uspjeli, rekao je Marko Sremić, prvi zapovjednik Oružanih snaga Gline.


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!