Obilježena 81. godišnjica podizanja ustanka u Srbu

27.07.2022.

14:37

Autor: Vijesti u 14/HRT/T.D.

Obilježena 81. godišnjica podizanja ustanka u Srbu

Obilježena 81. godišnjica podizanja ustanka u Srbu

Foto: HTV / HRT

U organizaciji Srpskog narodnog vijeća u Srbu je obilježena 81. godišnjica podizanja ustanka.

Prije središnje svečanosti i govora, pokraj spomenika ustanicima - odana je počast Dalmatincima, palima u oslobađanju Srba 1945.

- Važno mjesto i važan datum za slobodu koja je izborena u Drugom svjetskom ratu na prostoru Hrvatske i širem prostoru bivše zajedničke zemlje. Važno je zato što ovdašnji narod ustao da bi obranio svoj goli život, ali nije stao na tome, nego je u borbi razvio slogu s hrvatskim narodom i stvorio jedinstvenu oslobodilačku snagu u Hrvatskoj, bivšoj Jugoslaviji i Europi, rekao je Milorad Pupovac, predsjednik Srpskog narodnog vijeća. 

- Fašisti su učinili svoje, digao se ustanak koji je bio priznat od cijelog svijeta. Ponosni smo i sretni što možemo doći i što smo uključili i mlade u kulturu sjećanja i podržavanja svih tih sjećanja i obljetnica koje su hrvatskom društvu bitne. Bit ćemo uskoro na Oluji, ali ovo se ne smije propustiti, istaknuo je Ranko Britvić, predsjednik splitske Udruge veterana Domovinskog rata i antifašista.         

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!