Obilne kiše na području više županija, potop u Novom Vinodolskom!

18.11.2022.

13:45

Autor: HRT

Potop u Novom Vinodolskom

Potop u Novom Vinodolskom

Foto: Ivana Perić / HRT

Obilna kiša koja je protekle noći i prijepodneva padala na Kvarneru, uzrokovala je veliku poplavu u Novom Vinodolskom. Ulice su bile pod vodom, promet otežan, u nekim dijelovima grada i prekinut. Poplavljena je i Malinska na otoku Krku. Od ponoći palo je više od 100 litara kiše po četvornom metru, nekoliko desetaka litara u samo jednom satu. Iz viših dijelova mjesta voda se slila u centar. 

Galerija
Potop u Novom Vinodolskom, Foto: Nel Pavletic /PIXSELL
Potop u Novom Vinodolskom, Foto: Nel Pavletic /PIXSELLPotop u Novom Vinodolskom, Foto: Nel Pavletic /Pixsell Potop u Novom Vinodolskom, Foto: Nel Pavletic /PIXSELLPotop u Novom Vinodolskom, Foto: Nel Pavletic /PIXSELLPotop u Novom Vinodolskom, Foto: Nel Pavletic/Pixsell Potop u Novom Vinodolskom, Foto: Nel Pavletic /PIXSELLPotop u Novom Vinodolskom, Foto: Nel Pavletic /PIXSELLPotop u Novom Vinodolskom, Foto: Nel Pavletic /PIXSELL

Ravnateljstvo civilne zaštite izvijestilo je o obilnim oborinama na području više županija. Njihovu obavijest prenosimo u cijelosti:

Primorsko-goranska županija

Županijski centar 112 Rijeka je, zbog obilnih padalina u Novom Vinodolskom, Malinskoj i okolici zaprimio više dojava o poplavama u većem broju objekata te o poplavljenim prometnicama (DC 3 Jadranska magistrala). ŽC 112 Rijeka o tome je odmah obavijestio nadležne žurne službe koje su izašle na teren radi sanacije. Trenutno su na terenu vatrogasaci Javne vatrogasne postrojbe Krk, te dobrovoljnih vatrogasnih društava Krk, San Marino, Malinska, Njivice i Dobrinj. Voda s prometnica se uglavnom povukla i stanje se normalizira.

Pogledajte snimke potopa u Novom Vinodolskom koje je snimila naša Ivana Perić:

S obzirom na to da prognoza ne obećava, stanovnici strahuju što će biti u popodnevnim satima, izvijestila je:

Sisačko-moslavačka županija

Županijski centar 112 Sisak je također zaprimio više dojava građana s područja Sisačko-moslavačke županije: Siska, Petrinje, Kutine, Popovače, Novske i Gline o poplavljenim prometnicama, zbog već količine kišnih oborina. Zbog zatrpanih ili blokiranih odvodnih kanala, odvodne vode prijete kućama i dvorišnim objektima. ŽC 112 Sisak o tome je odmah obavijestio nadležne žurne službe koje su izašle na teren radi sanacije. Na terenu su ekipe vatrogasaca, komunalnih poduzeća, Županijskih cesta Sisak te komunalni redari.

Galerija
Potopljena polja oko Novog Vinodolskog, Foto: Nel Pavletic /PIXSELL
 Potopljena polja oko Novog Vinodolskog , Foto: Nel Pavletic /Pixsell Potopljena polja oko Novog Vinodolskog  , Foto: Nel Pavletic /PIXSELL Potopljena polja oko Novog Vinodolskog , Foto:  Nel Pavletic /PIXSELL

Požeško-slavonska županija

Županijski centar 112 Požega zbog obilnih oborina zaprimio je više dojava o prodoru podzemnih voda i kanalizacije u podrumske prostorije na području Pakraca, Lipika i Pleternice. Odmah po zaprimanju dojava, ŽC 112 Požega obavijestio je nadležne žurne službe koje su izašle na teren. Radi sanacije, na terenu su djelatnici lokalnih komunalnih i cestovnih službi te vatrogasci.

Djelatnici Područnog ureda civilne zaštite Rijeka, Službe civilne zaštite Sisak te Službe civilne zaštite Požega u suradnji s čelnicima jedinica lokalne samouprave kontinuirano prate situaciju te će, u slučaju potrebe, poduzimati daljnje mjere.

 

Galerija
Poplavljeno mjesto Soline na otoku Krku  , Foto: Goran Kovacic  /Pixsell
Poplavljeno mjesto Soline na otoku Krku  , Foto: Goran Kovacic / PixsellPoplavljeno mjesto Soline na otoku Krku , Foto:  Goran Kovacic / Pixsell

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!