07:29 / 11.06.2020.

Autor: Dobro jutro, Hrvatska/HRT

Objavljen javni poziv za sufinanciranje kupnje kondenzacijskih bojlera

-

-

Foto: - / -

Objavljen je poziv s dva načina prijave - klasičan putem pošte i putem aplikacije. Dokumentacija je pojednostavljena, a prijave počinju 17.lipnja.
Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost objavio je Javni poziv za sufinanciranje kupnje kondenzacijskih bojlera vrijedan 41 milijun kuna. Program je namijenjen sufinanciranju energetski učinkovitih bojlera u kućama i stanovima koji su 22. ožujka uslijed potresa pretrpjeli oštećenja dimnjaka, plinskih instalacija, sustava grijanja, što uključuje i sustave za pripremu potrošne tople vode.

-
Za poticaj se mogu prijaviti građani s područja Zagreba, Zagrebačke i Krapinsko-zagorske županije - objasnio je u emisiji Dobro jutro, Hrvatska Branislav Hartman, voditelj programa sufinanciranja kndenzacijskih bojlera, Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.

- Građani će, uz maksimalno pojednostavljenu proceduru prijave, moći dobiti do 80% sufinanciranja odnosno do 8.000 kuna po bojleru, a prijavljivati se mogu preko sustava za e-prijavu, poštom ili na prijemni ured Fonda. Na internetskoj stranici www.fzoeu.hr dostupan je i novi sustav za e-prijavu na javne pozive Fonda. Prije podnošenja elektronskih prijava, korisnici trebaju izraditi svoj korisnički račun, koji će nakon toga moći koristiti i za ostale Fondove programe sufinanciranja - dodao je Hartman i naglasio kako je predviđeno 41 milijun kuna, sufinanciranje je do maksimalnih 8.000 kuna, dakle radi se o 52.000 bojlera.

Sa službenim zaprimanjem zahtjeva Fond će započeti 17. lipnja od 9 sati. Zainteresiranim građanima je na taj način osigurano dovoljno vremena za pripremu sve potrebne dokumentacije. Osim prijavnog obrasca s osnovnim podatcima o prijavitelju, trebat će priložiti dokaz vlasništva kuće ili stana, dokaz da je zgrada oštećena u potresu te ponudu, predračun ili račun ovlaštenog instalatera ili prodavatelja plinskog kondenzacijskog bojlera, koji ne može biti stariji od 22. ožujka ove godine.

Zahtjevi će se rješavati u što kraćem roku te će Fond sklopiti Ugovor o sufinanciranju sa svima koji udovoljavaju uvjetima Javnog poziva i budu u okviru raspoloživog budžeta. Nakon što korisnici dostave račun ovlaštenog instalatera ili prodavatelja te dokaz o plaćanju istog, u roku od 30 dana mogu očekivati ugovorena sredstva za kupnju kondenzacijskog bojlera.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!