Godišnjica pogibije četvorice ličkih redarstvenika u okolici Brinja

24.08.2023.

14:16

Autor: HRT/IMS/B.B.B.

Trideset i dvije su godine od pogibije četvorice ličkih redarstvenika koji su iz zasjede ubijeni u službenom vozilu prilikom ophodnje na cesti u okolici Brinja. Iz vozila zasutog mecima srbočetničkih pobunjenika jedan je ranjeni policajac uspio pobjeći, dok su ostali na mjestu poginuli.

Za taj zločin nitko nije odgovarao. Tim je povodom održana komemoracija u Žutoj Lokvi kako bi se održao spomen na sve stradale policajce u Domovinskom ratu, a posebice na njih trideset smrtno stradalih iz ličko-senjske Policijske uprave.

- Što se više približava taj datum, sve mi je teže i teže, i svake godine sve teže. Tri otraga, dva naprijed, svi u autu, čista meta. Jedino sam ja preživio uz Božju volju, ja ne znam što drugo reći, ustvrdio je Darko Murat, jedini preživjeli redarstvenik.

- Nema pravde, tužna sam zato što nikad nitko nije odgovarao za ovaj zločin. Nikad se nitko nije zainteresirao, nikakve odgovore nismo dobili, upozorila je Marijana, sestra ubijenog redarstvenika Vranića.

- Moram podsjetiti da je iz redova hrvatske policije stradalo 765 hrvatskih policajaca i 22 su nestala. Svi oni su ugradili svoj život u temelje hrvatske domovine, a samim tim i u temelje hrvatske policije, rekao je Nikola Milina, glavni ravnatelj policije RH.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!