10:11 / 02.02.2021.

Autor: Hina/HRT

Oboljeli od covida došao na požeški sud

Općinski sud Požega

Općinski sud Požega

Foto: Dusko Mirkovic / Pixsell

Nakon što istekne izrečena mjere liječenja, slijedi daljnje kriminalističko istraživanje zbog postojanja sumnje da je 36-godišnjak počinio kazneno djelo širenja i prenošenja zarazne bolesti iz članka 180. Kaznenog zakona.

Oboljeli od covida-19 došao je u ponedjeljak u zgradu općinskog suda u Požegi, izvijestila je u utorak policija i najavila da 36-godišnjaka čeka kriminalističko istraživanje zbog sumnje da je počinio kazneno djelo širenja i prenošenja zarazne bolesti.

U jutarnjim satima 36-godišnjak je pristupio u zgradu suda iako mu je zbog pozitivnog testa na covid-19 izrečena sigurnosna mjera liječenja u kući, od 27. siječnja do 6. veljače 2021. Time nije postupio po propisima ili naredbama kojima nadležno tijelo naređuje druge mjere za sprječavanje i suzbijanje zaraznih bolesti među ljudima, stoji u priopćenju Policijske uprave požeško-slavonske.

Najavila je da, nakon što istekne izrečena mjere liječenja, slijedi daljnje kriminalističko istraživanje zbog postojanja sumnje da je 36-godišnjak počinio kazneno djelo širenja i prenošenja zarazne bolesti iz članka 180. Kaznenog zakona.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!