Ispitan otac osumnjičen za ubojstvo djece, branio se šutnjom

28.09.2021.

10:15

Autor: T.V./HRT

Marko Ivica, odvjetnik po službenoj dužnosti

Marko Ivica, odvjetnik po službenoj dužnosti

Foto: HRT / HTV

Otac osumnjičen za ubojstvo svoje troje djece u noći na subotu u zagrebačkim Mlinovima ispitan je u policijskoj postaji u Heinzlovoj. Osumnjičenom je dodijeljen odvjetnik po službenoj dužnosti koji je izjavio da se osumnjičeni branio šutnjom. Nakon ispitivanja osumnjičenoga preuzima pritvorski nadzornik, a Županijskom državnom odvjetništvu bit će podnesena i kaznena prijava. 

- Postavljen sam za branitelja po službenoj dužnosti optuženome. Isti nije iznosio obranu, branili smo se šutnjom u ovoj fazi postupka. On je stabilno, iako promjenjivo stabilno. Možda postaje svjestan svojih djela, ali o tome ne mogu više reći. Poučen je o pravima. Kad vidimo spis u cijelosti formirat ćemo obranu, kazao je odvjetnik Marko Ivica. Dodao je kako se čeka se podizanje optužnice, zatim odluka o istražnom zatvoru.

Optuženi će biti proveden u Remetinec, a odvjetnik ne očekuje da će danas biti ispitan u Državnom odvjetništvu. "Ja postupam profesionalno, prihvatio sam se ovoga, a sud će donijeti pravednu odluku", zaključio je.  

- Ono što je poznato od jučer je da je osumnjičenik za ubojstvo troje vlastite djece u zagrebačkom naselju Mlinovi, poslijepodne otpušten iz KBC-a Sestre milosrdnice te je uz pratnju policije odveden na daljnju obradu u Psihijatrijsku bolnicu Vrapče. Međutim, tamo je zaključeno kako nema potrebe za njegovim zadržavanjem pa ga je preuzela policija. U večernjim satima doveden je u policijsku postaju u Heinzlovoj na kriminalističko istraživanje koje je sinoć prekinuto zbog prava uhićenika na noćni odmor od 22 sata do 6 sati ujutro. Noće je tako proveo na Oranicama. Pretpostavljamo da je on već doveden u policijsku postaju u Heinzlovoj gdje bi se ispitivanje trebalo nastaviti tijekom jutra, javila je novinarka HTV-a Iva Magušić-Dumančić

- Ono što slijedi nakon ispitivanje je to da će ga preuzeti pritvorski nadzornik, a Županijskom državnom odvjetništvu bit će podnesena i kaznena prijava, javila je Magušić-Dumančić.

 S obzirom na to da je obitelj majke ubijene djece iz Neuma, ondje će sutra biti dan žalosti. Obitelj je zamolila predstavnike medija da se suzdrže od izvještavanja, posebice od fotografiranja tijekom pogreba - koji će se održati ovaj tjedan.

Apelu obitelji se pridružio i gradonačelnik Grada Zagreba Tomislav Tomašević koji je pozvao medije da ne objavljuju detalje pogreba.

- Budući da smo u kontaktu s majkom i širom obitelji, ovim putem bi zamolili medije da se detalji pogreba koji će biti ovaj tjedan ne objavljuju u medijima. Obitelj moli da to bude u krugu obitelji i da se ne izvještava o mjestu i vremenu pogreba. Mi smo u gradu Zagrebu u komunikaciji i osigurali smo sve što smo mogli, ponudili smo različite vrste pomoći. Postoje timovi za psihološku podršku koji su u školi i vrtiću, vezano za pomoć osoblju da se nosi s ovim groznim događajem, kao i podršku djeci i roditeljima iz tih vrtića. I tu bih stao, završio je gradonačelnik.


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!