Osumnjičeni za ubojstvo djece iz psihijatrijske bolnice prebačen na krim istraživanje

27.09.2021.

19:22

Autor: Dnevnik/IMS/HRT

Strašan zločin

Strašan zločin

Foto: HRT / HTV

Osumnjičeni za ubojstvo troje vlastite djece u zagrebačkom naselju Mlinovi - otpušten je iz KBC-a Sestre milosrdnice - te je uz pratnju policije odveden na daljnju obradu u Psihijatrijsku bolnicu Vrapče. Nakon toga odveden je u službene prostorije policije na kriminalističko istraživanje koje je u tijeku.


- U međuvremenu policija prikuplja obavijesti, potrebne dokazne radnje, provode se potrebna vještačenja, kako bi se do kraja rasvjetlile sve okolnosti ovog jednog od najstrašnijih zločina u Hrvatskoj, izjavio je glavni ravnatelj policije Nikola Milina

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović istaknuo je "da na jedan takav događaj ljudsko biće ne može ništa u potpunosti pripremiti". 

- Zbog toga mi u sustavu i ravnateljstva i svih policisjkih uprava imamo posebne stručnjake koji se bave baš tim situacijama da daju i psihološku podršku i savjet tim ljudima koji su doživjeli i imali takvo tragično iskustvo, kazao je Božinović. 

Prema izvješću policije, Kopitz je pronađen u subotu oko 2 sata u stanu u zagrebačkom naselju Mlinovi, a na mjestu događaja pronađeno je i troje djece bez znakova života. Dolaskom hitne medicinske pomoći potvrđena je nasilna smrt djece, dok je Kopitz prevezen u KBC Sestre milosrdnice, gdje je zadržan na liječenju.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!