13:16 / 28.04.2020.

Autor: HRT/Hina

Od koronavirusa preminula pacijentica iz Zagorja

Foto: arhiva, Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL

Foto: arhiva, Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Pacijentica je 25 dana bila na liječenju u Općoj bolnici Zabok i bolnici hrvatskih veterana.
Od posljedica zaraze virusom COVID-19 jučer je preminula još jedna osoba iz Zagorja, rečeno je na konferenciji za novinare Stožera civilne zaštite Krapinsko-zagorske županije. Pacijentica je 25 dana bila na liječenju u Općoj bolnici Zabok i bolnici hrvatskih veterana.

Koronavirus - epidemija iz minute u minutu
Sve o koronavirusu

- Riječ je o pacijentici rođenoj 1934. Ona je 22. travnja premještena na respirator u Kliniku za infektivne bolesti Dr. Fran Mihaljević u Zagrebu gdje je i preminula. Pacijentica je imala komplikacije, komorbiditete, rekao je ravnatelj bolnice Tihomir Vančina.

Načelnik Stožera Anđelko Ferek-Jambrek dodao je da je u protekla 24 sata stiglo 35 nalaza, od kojih ni jedan nije pozitivan. U istom razdoblju imamo i 16 osoba koje su ozdravile i ukupan broj ozdravljenih osoba dosad je 52. Dvije osobe su preminule, a trenutno su u županiji 84 aktivna slučaja, osobe pozitivne na COVID-19, rekao je.

Do sada je na području Krapinsko-zagorske županije uzeto 1.467 briseva, a čekaju se nalazi za još dva brisa, kazao je načelnik Stožera te dodao da u posljednja 24 sata nije bilo kršenja mjera samoizolacije, a sedam je osoba kršilo mjere vezane uz e-Propusnice.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!