18:44 / 25.05.2021.

Autor: Vijesti u 17/HRT

Od petka se ublažavaju epidemiološke mjere

Davor Božinović

Davor Božinović

Foto: HRT / HTV

Zbog sve bolje epidemiološke situacije u našoj zemlji, od petka se ublažavaju mjere - potvrdio je načelnik nacionalnog stožera Davor Božinović. Kao što je poznato, dopustit će se okupljanja do 100 osoba i održavanje sajmova na otvorenome, a rad ugostiteljskih objekata produljit će se do 23 sata.

- Nadamo se, uvažavajući posebno interese određenih djelatnosti u Hrvatskoj, da ćemo biti u mogućnosti donijeti odluku koja bi stupila na snagu u ponoć s četvrtka na petak, poručio je Božinović.

Osobne iskaznice "u ovom trenutku" neće sadržavati podatke o cijepljenju

Kazao je i kako nove osobne iskaznice "u ovom trenutku" neće sadržavati podatke o cijepljenju. 
Dodao je pritom da je MUP uputio na javno savjetovanje tekst Pravilnika o obrascima i evidenciji osobnih iskaznica te organizacijskim, tehničkim i sigurnosnim mjerama u postupku izdavanja osobnih iskaznica.

- Pustimo da čujemo primjedbe ljudi koji se bave time, možda će biti novih i kvalitetnih prijedloga, ali mislim da definitivno Hrvatska otvara jednu novu eru u digitalizaciji usluga, rekao je Božinović.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!