Trenutačno se možete cijepiti u 64 ljekarne diljem Hrvatske

11:03 / 07.09.2021.

Autor: V.K./Dobro jutro, Hrvatska/HRT

Ana Soldo, predsjednica Ljekarničke komore

Ana Soldo, predsjednica Ljekarničke komore

Foto: Dobro jutro, Hrvatska / HRT

Predsjednica Ljekarničke komore Ana Soldo u emisiji Dobro jutro, Hrvatska izjavila je da je cijepljenje protiv koronavirusa u ljekarnama počelo u subotu i da su uključene 64 ljekarne diljem Hrvatske. Cijepiti se može u gradskim središtima, ali i u ruralnim sredinama gdje je bila manja dostupnost.


Danijela Kufner mr.ph.

Danijela Kufner mr.ph.

Foto: Dobro jutro, Hrvatska / HRT

- Iskustva su pozitivna, a ljekarne polako definiraju termine s liječnicima i pacijentima, tako da raste broj ljekarni u kojima se može cijepiti.

Istaknula je kako ljekarnici još ne mogu cijepiti i da to rade liječnici prema hrvatskim zakonima. Kako kaže, već se dulje radi na tome i već se sada održavaju edukacije na Farmaceutsko-biokemijskom fakultetu koje su u završnoj fazi. Nadaju se promjeni zakona kako bi farmaceuti mogli početi cijepiti. Naglašava kako bi to bila prava promjena.

- Pacijenti se prilikom cijepljenja moraju osjećati sigurnim, rekla je i dodala kako postoji mali broj ljudi koji se mora cijepiti u kontroliranim uvjetima, rekla je.

Na mrežnoj stranici Ljekarničke komore postoji popis ljekarni koje su u projektu i na njih se mogu prijaviti građani za cijepljenje.

Danijela Kufner, mr. ph., rekla je kako su dosad bila vrlo dobra iskustva u projektima Hrvatske ljekarničke komore i već sada imaju upite građana za cijepljenje zato što povjerenje između ljekarnika i pacijenata postoji.

- Sljedeći tjedan imamo prve termine i građani se mogu slobodno prijaviti telefonom ili osobno. Moguće je da će cijepljenje biti produljeno, ovisno o interesu građana, naglasila je.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!