Počelo cijepljenje i u ljekarnama

18:18 / 06.09.2021.

Autor: Ruža Ištuk/Dnevnik/IMS/M.Š./HRT

Ljekarna Splitsko-dalmatinske županije

Ljekarna Splitsko-dalmatinske županije

Foto: HTV / HRT

Kako bi se povećala procijepljenost, počinje i cijepljenje u ljekarnama te se pojačavaju mobilni timovi koji bi trebali doći do svih koji se žele cijepiti.

U Ličko-senjskoj županiji ne mogu se pohvaliti procijepljenošću starijih osoba, više od polovine onih u osamdesetima nije se cijepilo.

- Ova dobna skupina od 80-85 godina, cijepljeno je negdje ukupno 45%, ističe ravnateljica Zavoda za javno zdravstvo Ličko-senjske županije Ružica Čanić.

Broj je to kojim nisu zadovoljni, zato na terenu pojačavaju mobilne timove.

- Ovaj četvrtak idu na Kosinjsko područje, a s osatakom županije, isto tako ćemo vidjeti da patronažni tim koji najbolje zna situaciju na terenu, da preporuku mobilnom cijepnom timu koga, gdje i kad može cijepiti, dodaje Čanić.

Građani se mogu cijepiti i u 64 ljekarne u Hrvatskoj, prije svega u ruralnim sredinama. Prva je s cijepljenjem prije tri dana počela ova ljekarna u trgovačkom centru u Splitu.

- U određenom periodu a to je od 16 do 20 h svaki dan, za sada ih je tek nekoliko zapisano tako d aima prostora za ljude koji naiđu, a do sada je cijepljeno 40-tak ljudi kroz dva dana, samo u ovoj ljekarni, ističe Martina Matijević.

Za cijepljenje se nisu prijavile ljekarne iz Koprivničko-križevačke, Dubrovačko-neretvanske, Ličko- senjske i Zadarske županije.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!