00:21 / 04.09.2021.

Autor: Dnevnik/IMS/HRT

Projekt "Odabrali tate" - poticanje očeva na aktivniju roditeljsku ulogu

Ilustracija

Ilustracija

Foto: Izvor / Pixabay

Hrvatska udruga za ravnopravno roditeljstvo pokrenula je desetomjesečni projekt "Odabrali tate". Svrha mu je poticanje očeva na veću uključenost u obiteljski život i aktivniju roditeljsku ulogu te na rodnu ravnopravnost unutar obitelji. Projekt se provodi na području Zagreba i Zagrebačke županije, no savjetodavna pomoć i podrška, putem telefona i interneta, pružat će se očevima u cijeloj Hrvatskoj. 

- Imat ćemo 30 krasnih, vrlo aktualnih radionica, imat ćemo 10 info točaka koje ćemo otvoriti po Zagrebu, Zagrebačkoj županiji, po Hrvatskoj, davat ćemo savjetodavnu pomoć, rekla bih skoro 24 sata jer to su, nažalost, ljudi u potrebi, istaknula je Melita Požgaj, tajnica Hrvatske udruge za ravnopravno roditeljstvo.

- Ovaj projekt je važan da naučimo roditelje, prije svega očeve, kako komunicirati s nadležnim institucijama, kako pisati dopise, koje su to nadležne institucije kojima se prvo treba obratiti kad dođe do razvoda u kojem je rođeno dijete, govori Oliver Čanić, predsjednik Hrvatske udruge za ravnopravno roditeljstvo.Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!