18:15 / 08.11.2019.

Autor: D.M./HRT

Odbor povukao amandmane - Đakić pojasnio

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Đakić (HDZ) je u saborskoj raspravi o novom kalendaru blagdana rekao kako želi da se on donese konsenzusom.
Saborski Odbor za ratne veterane, kojemu je na čelu Josip Đakić, povukao je u petak svih pet amandmana koje je podnio na Vladin zakonski prijedlog o blagdanima, dakle i onaj po kojem bi državni praznik Dan antifašističke borbe, 22. lipnja postao spomendan i radni dan. Đakić (HDZ) je u saborskoj raspravi o novom kalendaru blagdana rekao kako želi da se on donese konsenzusom.

- Sabor o novom kalendaru blagdana
Kako je prijedlog stigao na Odbor za veterane?  
- Culej o mogućem izbacivanju iz HDZ-a: "Od volje im, k'o Šokcu post"

- Želio bih i volio da možemo konsenzusom donijeti kalendar i zajedno jedan drugome čestitati Dan državnosti, zajedno proslaviti sve spomendane i blagdane. Kad već postoji 9. svibnja Dan Europe i Dan pobjede nad fašizmom, zašto taj dan kao spomendan ne bi bio i Dan antifašističke borbe ili da se preseli 22. lipnja kao spomendan. To su bile rasprave koje smo stavili u prijedlog a prijedlozi su uvijek demokratsko načelo koji mogu biti prihvaćeni ili ne. Povukli smo ih nakon konzultacija u Klubu kada smo došli do toga da ne treba stavljati teret na ovo što je svetinja, a to je 30. svibnja, pojasnio je Đakić.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!