11:48 / 13.09.2019.

Autor: D.M./HRT

Odgođeno suđenje za Ina - Mol, Sanader hospitaliziran

-

-

Foto: - / -

Bivši premijer Ivo Sanader je zbog upalnih procesa hospitaliziran u Klinici za infektivne bolesti "Fran Mihaljević" u Zagrebu.
Bivši premijer Ivo Sanader, koji u remetinečkom zatvoru izdržava kaznu zbog primanja 'provizije' u slučaju Planinska, u petak je zbog upalnih procesa hospitaliziran u Klinici za infektivne bolesti "Fran Mihaljević" u Zagrebu.

Zbog Sanaderova zdravstvenog stanja u petak je na zagrebačkom Županijskom sudu odgođen nastavak suđenja u aferi Ina - MOL u kojoj Uskok bivšeg premijera i prvog čovjeka mađarskog MOL-a, hrvatskom pravosuđu nedostupnog Zsolta Hernadija, tereti za primanje i davanje mita.

Preuzmite aplikaciju HRT Vijesti!

Kako je rekla sutkinja Maja Štampar Stipić, iz remetinečkog zatvora telefonski su uoči rasprave obavijestili sud da je Sanader u srijedu odveden u KBC Zagreb gdje je trebao operirati koljeno. Budući da su Sanaderu ustanovljeni upalni procesi, on nije podvrgnut operativnom zahvatu te je s Rebra prebačen u Kliniku za infektivne bolesti "Fran Mihaljević", gdje je zadržan na liječenju.

Budući da njegov branitelj Čedo Prodanović, u skladu sa Sanaderovom izričitom uputom, nije bio suglasan da se rasprava provede u njegovoj odsutnosti, u petak je odgođen nastavak ispitivanja svjedoka Stephana Hurlimanna videolinkom iz Švicarske.

Sloković: Predmeti koji traju 10 godina postaju tortura

- Vidjet ćemo što kažu liječnici. Neosporno je da ima zdravstvenih problema. U devet godina suđenja i obzirom na godine života to nije čudno. On je još na pretragama, a predsjednica Sudskog vijeća u dogovoru s liječnicima odlučit može li Sanader pristupiti raspravama idućeg tjedna, izjavila je Sanaderova odvjetnica Jadranka Sloković. Dodala je kako je Sanader u pritvoru boravio na četvrtom katu, na sunčanoj strani, bez klime te da su zaista zabrinuti za njegovo zdravstveno stanje. "To nikog ne zanima, ali ovakvi predmeti koji traju 10 godina postaju tortura", rekla je. -

-

Foto: - / -

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!