Održana 41. Večernjakova biciklijada

03.06.2023.

Zadnja izmjena 20:07

Autor: Marisabel Majić/Dnevnik/IMS/HTV/HRT/A.S.

Održana 41. Večernjakova biciklijada

Održana 41. Večernjakova biciklijada

Foto: Neva Zganec / PIXSELL

Održana je 41. Večernjakova biciklijada, jedna od najmasovnijih i najdugovječnijih takvih manifestacija u zemlji. Tisuće biciklista vozile su od Trga Franje Tuđmana u Zagrebu do livade Vugrinščak u Samoboru. Na kraju rute duge 21 kilometar dočekao ih je zabavni program i specijaliteti lokalnih ugostitelja. Na biciklijadi je sudjelovao i zagrebački gradonačelnik, dok je gradonačelnica Samobora čekala na cilju na livadi Vugrinščak.

- Kao što vidite tu oko nas puno je obitelji i djece, mladih i starijih. Ima tu biciklista koje su svih 40 biciklijada zajedno s nama biciklirali. Tako da je ovo na neki način početak ljeta u Zagrebu, rekao je Dražen Klarić, glavni urednik Večernjeg lista. 

- Ove godine smo odlučili da ih ja dočekam ovdje, a prošle godine sam ja vozila. Mijenjamo iz godine u godinu, rekla je Petra Škrbot, gradonačelnica Samobora

Ljudi zadovoljni.

A do dugo u noć ih čeka zabava i koncert Vatre i Prljavog kazališta.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!