Božinović učenicima 4. razreda Policijske škole: Računamo na vašu hrabrost i profesionalnost

13.06.2023.

Zadnja izmjena 19:37

Autor: Hina/HRT/A.S.

"Prvi hrvatski redarstvenik"

"Prvi hrvatski redarstvenik"

Foto: Igor Kralj / PIXSELL

Na Policijskoj akademiji „Prvi hrvatski redarstvenik" održala se svečanost povodom završetka školovanja učenika 4. razreda Policijske škole Josip Jović. Najboljima su uručena priznanja, a nakon toga svi su položili svečanu prisegu. Na svečanosti su, među ostalima bili potpredsjednik Vlade i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović te glavni ravnatelj policije Nikola Milina.


Galerija
Ministar Davor Božinović , Foto: Igor Kralj /PIXSELL
"Prvi hrvatski redarstvenik", Foto: Igor Kralj /PIXSELL"Prvi hrvatski redarstvenik", Foto: Igor Kralj /PIXSELL„Prvi hrvatski redarstvenik", Foto: Igor Kralj /PIXSELL„Prvi hrvatski redarstvenik", Foto: Igor Kralj /PIXSELL

- Odabirom policijskog poziva postajete čuvari sigurnosti i svih naših građana i svakodnevno izloženo opasnosti, ali spremni odgovoriti na teške i izazovne situacije, poručio je Nikola Milina, glavni ravnatelj policije. 

Dodao je da su vještine i znanja koje su budući policajci stekli tijekom školovanja dovoljni za početak, ali je naglasio da 'policijski posao zahtijeva stalno usavršavanje koje osiguravaju kroz edukaciju i ulaganje u dodatnu opremu radi stvaranja optimalnih uvjeta potrebnih za razvoj mladih nada hrvatske policije. 

- Jedan od velikih izazova s kojim smo se suočili ulaskom RH u Schengenski prostor je nadzor najdulje kopnene granice na koji je hrvatska policija uspješno odgovorila, a činit će to i ubuduće. S promjenama u društvu do kojih sve brže dolazi javljaju se i novi pojavni oblici kriminaliteta, rekao je.

- Pred vama je težak i vrlo važan zadatak osiguravanje mira i sigurnosti u našoj zajednici. U ministarstvu računamo na vašu hrabrost, predanost i profesionalnost kako bi stvarali uvjete za veću sigurnost i prosperitet hrvatske domovine i svih naših ljudi, rekao je Davor Božinović, potpredsjednik Vlade i ministar unutarnjih poslova. 


Božinović je istaknuo da na Policijskoj akademiji poboljšavaju uvjete i podižu standard ulažući u infrastrukturne smještajne i ostale kapacitete te osnažuju ljudske potencijale.

Dodao je kako je Akademija prepoznata kao važan partner europskih agencija Frontex i Europol te da svakodnevno hrvatskim, ali i inozemnim policijskim službenicima omogućuju stručno usavršavanje s europskim predznakom.

- Bila mi je želja od djetinjstva doći u policiju i bilo je zanimljivo iskustvo. Imali smo svašta od fizičke spreme do učenja, ali sve smo to ukombinirali i stvarno sam sretna, kazala je Larisa Holenka. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!