Odšteta Frani Lučiću - 1,750.000 kn

01.02.2019.

14:13

Autor: HRT

default error photo
Frani Lučiću, jedinom vatrogascu koji je preživio kornatsku tragediju, Republika Hrvatska i Grad Šibenik moraju isplatiti milijun i 750 tisuća kuna odštete.
Frani Lučiću, jedinom vatrogascu koji je preživio kornatsku tragediju, Republika Hrvatska i Grad Šibenik moraju isplatiti milijun i 750 tisuća kuna odštete. Određeno je tako nepravomoćnom presudom Općinskoga radnog suda u Zagrebu. 

Sutkinja Ida Vrančić nepravomoćnom je presudom naložila Republici Hrvatskoj i gradu Šibeniku da Lučiću solidarno isplate 1,750 milijun kuna s pripadajućim kamatama.

Postane li presuda pravomoćna tuženici će Lučiću morati isplatiti i nešto manje od 570 tisuća kuna s kamatama za tuđu pomoć te mu ubuduće mjesečno za pomoć plaćati 4500 kuna. Sud je također presudio da su država i grad Lučiću dužni isplatiti i nešto više od 383 tisuće kuna s osnove izgubljene zarade. Osim toga, morat će mu nadoknaditi oko 200 tisuća kuna i kamate kamate za troškove vitamina, poboljšane prehrane i medicinskih preparata i u buduće mu plaćati mjesečnu rentu za te troškove u od 1500 kuna.

- Sve to sa zateznim kamatama od 2009. iznosi oko 5 milijuna kuna, kaže Lučićev odvjetnik Šime Savić.

Riječ je o ponovljenom sporu koji je Frane Lučić već jednom izgubio.
Lučić do sada nije dobio ni jednu lipu odštete, dok su obitelji poginulih vatrogasaca dobile oko 15 milijuna kuna od države.- Frane Lučić još nije dobio ni kunu - ponovno na sudu
- Frane Lučić na Kornatu
- Kornatska tragedija: Mimohod u Tisnom 
- Preživjeli vatrogasac s Kornata Frane Lučić izgubio spor protiv RH i Šibenika
 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!