Ogulin, Slunj i Duga Resa dobili gradonačelnike

17.05.2021.

16:39

Autor: Vlatka Kusanić, Tanja Kuturavac/Regionalni dnevnik/IMS/HRT/S.M.

Ilustracija

Ilustracija

Foto: Kristina Stedul Fabac / PIXSELL

U Karlovačkoj županiji gradonačelnike je jučer dobio Ogulin, Slunj i Duga Resa. Što se tiče pak Županije i Grada Karlovca sve se zakompliciralo praktički u fotofinišu - HDZ je za svega parsto glasova ostao bez pozicije za županicu i gradonačelnika Karlovca. Tako da će i oni, uz Ozaljske kandidatkinje, sreću potražiti u drugom krugu.


Karlovačka županija ima gotovo 300 biračkih mjesta i 106 tisuća birača, a na izbore je izašlo nešto manje od 48% posto.

HDZ-ovi kandidati i za županicu i za gradonačelnika Karlovca do zadnjeg su trenutka u šaci držali novi mandat.

- Znači 300 glasova ili 0,6% je onako sportskim žargonom tik do pobjede, rekla je Martina Furdek Hajdin (HDZ), kandidatkinja za županicu Karlovačke županije. 

Damir Mandić (HDZ), kandidat za gradonačelnika Karlovca, kaže pak kako je „bilo dosta blizu, ali da i drugi krug ima svoje draži." U drugi krug ulaze s kandidatima SDP-ove koalicije.

U županijskoj skupštini premoćnu pobjedu odnio je HDZ. Imaju 21 od 37 mandata. U karlovačkom gradskom vijeću ovih dana bit će koaliranja jer je HDZ dobio devet mandata, a SDP i Platforma Možemo - zajedno imaju isto toliko. Tako da će, čini se, o većini u Vijeću odlučivati jedan mandat Akcije umirovljenici zajedno i dva Domovinskog pokreta.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!