Onkolog odgovorio Lini Budak, izrazio žaljenje

21.02.2023.

19:42

Autor: Dnevnik/IMS/HRT

Iz očitovanja dr. sc. Andreja Rotha

Iz očitovanja dr. sc. Andreja Rotha

Foto: HTV / HRT

Nakon što je pacijentica Lina Budak optužila Kliniku za tumore da joj je uskratila nalaz zbog čega je tek sedam mjeseci poslije saznala da boluje od karcinoma dojke, na njezine navode odgovorio je onkolog iz te Klinike Andrej Roth, koji je pacijenticu Budak pregledao. U priopćenju je iznio kronološki prikaz događaja te još jednom izrazio žaljenje što se dogodila ta situacija.

Iz očitovanja dr. sc. Andreja Rotha:

Pacijentova je odgovornost da provjeri u kirurškoj ambulanti je li PHD nalaz stigao i dogovori pregled s liječnikom specijalistom koji će pacijentici uživo očitati nalaz. Budući da mjesečno u svojoj ambulanti obavim više od 300 pregleda, moj opis posla ne uključuje i pojedinačnu provjeru svake pacijentice o statusu obavljanja svih preporučenih pretraga (naročito jer određen broj pacijentica pretrage ne radi u našoj ustanovi) kao ni dužnost da ih o tim rezultatima obavještavam. Zbog toga je svaka pacijentica upućena u proceduru i njihova je odgovornost da obave ordinirane pretrage te se s kompletiranim nalazima jave na pregled.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!