15:34 / 02.03.2020.

Autor: IMS/HRT

Općina Rugvica ukida prirez, i to nije sve

Foto: HRT

Foto: HRT

Foto: - / HRT

Općina Rugvica od 1. travnja ukida prirez porezu na dohodak koji je do sada iznosio 6 posto
Općina Rugvica od 1. travnja ukida prirez porezu na dohodak koji je do sada iznosio 6 posto. Jedna je to u nizu demografskih mjera kojima se želi osigurati što bolja budućnost, posebice mladim obiteljima kako bi ostale živjeti i raditi u Rugvici. Tom mjerom porast će primanja mještana, a time bi i kvaliteta života trebala rasti.

Ukidanje prireza općinu će stajati malo više od milijun kuna na godinu. Zbog svojeg položaja Rugvica bilježi gospodarski uzlet. Poduzetnici ondje na godinu ostvaruju više od dvije milijarde kuna prometa, po čemu je ta općina na drugome mjestu u Hrvatskoj.

- Trudimo se maksimalno pomoći našim poduzetnicima, da nema čekanja. Sve radimo brzo, prilagođavamo im se i mislim da je to urodilo plodom, rekao je načelnik općine Rugvica Mato Čičak.

U tu općinu došli su neki od najvećih trgovačkih lanaca, razvijaju se uslužne djelatnosti, grade nove tvornice.

- Već imamo i neke ugovore sa stranim kompanijama, ponajprije tu mislim na ugovor s francuskim naručiteljem za izgradnju nove sortirnice otpada u Parizu. Imamo i novi ugovor za izgradnju muzeja u LA-u i to su prvi elementi koji će ići iz ove tvornice u izvoz, rekao je vlasnik tvrtke Miroslav Bajkovec.

U Rugvici se posebno brinu za mlade - snizili su cijenu vrtića, učenici i studenti ne plaćaju prijevoz, primaju stipendije, udžbenici su besplatni. Okrenuti su budućnosti, planiraju izgradnju POS-ovih stanova, najavljuju nova ulaganja i radna mjesta, čine sve kako bi zadržali stanovnike, ali i privukli nove.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!