Oporba: HDZ-ovci zgrću bogatstvo na zdravlju naših građana

28.04.2023.

13:57

Autor: HRT/V.G./Hina

Mišel Jakšić

Mišel Jakšić

Foto: Patrik Macek / PIXSELL

Slučaj mogućeg krivotvorenja antigenskih testova za COVID u režiji 24-godišnjeg sina bivšeg HDZ-ova saborskog zastupnika Anđelka Mihalića, koju istražuje i PNUSKOK, u oporbi je u petak naišla na oštru osudu i konstataciju da HDZ-ovci zgrću bogatstvo na zdravlju građana.

Filip Mihalić iz Varaždina, 24-godišnji sin bivšeg HDZ-ova saborskog zastupnika Anđelka Mihalića, koji vozi luksuzni Lamborghini, a još 2019. optužen je za krivotvorenje novca, prije nekoliko mjeseci prijavljen je za prijetnje i silovanje. Prema pisanju medija, poslove njegove tvrtke Buryen sada istražuje PNUSKOK zbog mogućeg krivotvorenja antigenskih testova za COVID.

Mišel Jakšić (SDP) ustvrdio je da nas je pandemija u početnoj fazi sve ujedinila, da bi nas na kraju kao društvo poprilično razjedinila, čemu je pridonijela politika.

No, upozorava, ono što se putem još dogodilo jest da su se neki u toj ljudskoj patnji i boli poprilično "operjali" i došli do velikog kapitala muljajući sve oko sebe.

I sad imamo jedan od takvih slučajeva gdje se, eto, pojavio jedan mladi čovjek koji je očito jako poduzetan, sposoban, inovativan i zna iskoristiti biznis prilike, ironizirao je SDP-ovac.

Slučajnošću je isto tako jako puno radio s državnim tvrtkama jer je, eto, bio najpovoljniji i najefikasniji i one su ga prepoznale. I on je onda očito "okrenuo lijepu lovu" na pandemiji i COVID testovima. I na kraju, opet vjerojatno velikom slučajnošću i na veliko iznenađenje, ispada da mu je tata baš uvaženi HDZ-ovac, komentirao je novu aferu u HDZ-u Jakšić.

HDZ-ov podmladak ovime je dao novu dimenziju značenju riječi 'izvozati' i oni su nas tom kupnjom Lamorghinija u doslovnom smislu riječi 'izvozali'.

Marija Selak Raspudić

Djeca su nosila maske, građani su bili zatvarani u svoje domove, a gospodarski subjekti nisu mogli raditi. I sve su te mjere bile očito s krajnjim ciljem da bi se HDZ-ovu podmlatku omogućio Lamborghini. HDZ-ov podmladak ovime je dao novu dimenziju značenju riječi "izvozati" i oni su nas tom kupnjom Lamborghinija u doslovnom smislu riječi "izvozali", istaknula je Marija Selak Raspudić.

Sada je, kaže, nedvosmisleno jasno zašto je Vlada, unatoč zaključku Mosta i opetovanom upozoravanju na to u saborskim raspravama, odbila skinuti oznaku tajnosti s nabave medicinske opreme za vrijeme koronakrize.

To je odbijeno s ciljem da sebi podobnim kadrovima omogući zgrtanje bogatstva i sad imamo HDZ-ov podmladak koji vozi Lamborghini. Zgrnuti bogatstvo na zdravlju naših građana, i to izgleda najranjivije društvene skupine jer su ti testovi išli i prema domovima za starije osobe i možda neke od njih i koštali života jer nisu bili ispravni, to je doista zadnji krug pakla, poručila je Selak Raspudić.

Novu aferu u Opatiji je komentirao premijer Andrej Plenković.

- Ne znam. Ovdje u Rijeci bio je 'slučaj sortirnica', gdje je SDP-ov član iz Međimurja, gdje je cijela SDP-ova struktura gradske organizacije, nigdje nisam čuo formulaciju 'SDP-ov sin, SDP-ova pročelnica. O ovome ne znam ništa, rekao je.

A to stalno ubacivanje, dodao je premijer i šef HDZ-a, da je neko baš uvijek HDZ-ov, a kad nije onda je 'neki poduzetnik', 'neki pročelnik', to već lagano doživljavam kao jedan kompleks nakon anketa koje pokazuju da HDZ ima potporu od 31 posto.

- Pa su se sad svi ušušurali da odmah nešto prilijepe nekom iz HDZ-a. To postaje prozirno i moram priznati smiješno, ustvrdio je Plenković. Ocijenio je pritom kako je popularnost HDZ-a od 31 posto, nakon sedam godina mandata, "doista dobra".

Svi su se ušušurali da opet odmah nešto prilijepe nekome iz HDZ-a. To je dosta dobar podatak nakon sedam godina. To je prozirno i postaje smiješno.

Andrej Plenković

HDZ-ov Damir Habijan, pak, nije bio spreman komentirati aferu, tek je kratko kazao da nije upućen i da pitanje o njoj treba uputiti na neku drugu adresu koja s tim ima veze jer, napominje, on nije ničiji glasnogovornik.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!