14:30 / 02.06.2021.

Autor: HRT/Hina

Oporba osudila premijerov nastup prema medijima

Bauk o HDZ-u i dobivanju izbora

Bauk o HDZ-u i dobivanju izbora

Foto: Davorin Visnjic / PIXSELL

Izjave premijera Andreja Plenkovića vezane za medije i političke analitičare u Saboru su naišle na osudu oporbenih zastupnika i apel predsjedniku Vlade da izdrži kritiku, kao i medijima da se ne daju zastrašiti.

- Neki gubici HDZ-a na lokalnim izborima za njih su bolni, a za premijera posebno zato što je neke kandidate upravo on odabrao ili nametnuo. Nije dobro da se predsjednik Vlade koji ima i objektivnu i stvarnu moć na takav način pokušava obračunati ili pokušava zatrašiti novinare, medije i njihove urednike i vlasnike, kazao je SDP-ov Arsen Bauk koji procjenjuje da se premijer priklonio taktici 'napad je najbolja obrana'.

Stjepo Bartulica iz Domovinskog pokreta je kazao da je već duže vrijeme u javnom prostoru i da bi isto volio da su novinari blagi prema njemu i da mu tepaju, ali, napominje, naviknuo je na malo drugačiji tretman.

Zastupnica Reformista i predsjednica saborskog Odbora za medije Natalija Martinčević kazala je da vidi veliku premijerovu nervozu za koju misli da nije primjerena. Mostova Marija Selak Raspudić naglasila je da je bavljenje medijima premijerov davni fetiš. Dodala je da je od njegovih odlaženja s konferencija za medije mnogo gore njegovo nedolaženje na njih.

HSLS-ov Dario Hrebak napominje da svaki političar ima svoj stil i način, a premijera je očito nešto pogodilo, no, kaže, ne bi u to ulazio. I sam nekad nisam zadovoljan medijima, no, dopuštam da svatko ima pravo reći što misli jer ne bih bio liberal da mislim drugačije, istaknuo je. Vjeruje da će premijer to izgladiti s medijima i nekim novinarima. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!