12:07 / 04.11.2019.

Autor: Dnevnik u podne/IMS/HRT

Oporba potpisala "Deklaraciju o borbi protiv korupcije"

Foto: Emica Elvedji/PIXSELL

Foto: Emica Elvedji/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Žele fenomen korupcije iskorijeniti i podignuti svijest građana o važnosti prijavljivanja. Za sve krive - vladajuću stranku.
Predsjednici oporbenih stranaka - SDP-a, HSS-a, HSU-a i Snage - potpisali su "Deklaraciju o borbi protiv korupcije". Ujedinio ih je, kažu, zajednički cilj - borba protiv tog sveprisutnog fenomena u državi i društvu. Žele ga iskorijeniti i podignuti svijest građana o važnosti prijavljivanja korupcije. Za sve krive - vladajuću stranku.

- Korupcija je i znak i posljedica loše vlasti, a kakva je ta vlast danas u Hrvatskoj, ne znam što ju bolje opisuje, činjenica da je ovo ljeto zbog sumnje u koruptivne radnje moralo otići pola vlade ili da se takva vlada još uvijek održava na vlasti zahvaljujući političkoj korupciji  odnosno kupovanju zastupnika u hrvatskom saboru, istaknuo je predsjednik SDP-a Davor Bernardić.

- Nova snaga, nova opozicijska snaga čiji smo mi danas tu temelj i osnova ima dovoljno znanja, dovoljno želje, dovoljno ljubavi prema domovini i ono što je najbitnije dovoljno hrabrosti da taj koruptivni, lopovski, partijaški, tuđmanov hdz zauvijek strpa u ropotarnicu povijesti, istaknuo je predsjednik HSS-a Krešo Beljak.

Potpredsjednik Sabora Željko Reiner (HDZ) žestoko je odgovorio na tvrdnju Kreše Beljaka (HSS) da se u Hrvatskoj "otac korupcije zvao Franjo Tuđman" poručivši kako bi bilo "smješno da nije tragično tko to govori" te kako Beljak "nije dostojan Tuđmanu ni obrisati cipele".

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!