Oporba: Vlada nema rješenja za građane pod ovrhom

19.10.2020.

14:21

Autor: Hina

default error photo
Iz SDP-a su prozvali Vladu da, iako je znala za današnji prestanak moratorija na ovrhe, nije poduzela ništa kako bi olakšala položaj građana koji zbog ekonomske krize ne mogu podmirivati obveze.
Iz SDP-a su prozvali Vladu da, iako je znala za današnji prestanak moratorija na ovrhe, nije poduzela ništa kako bi olakšala položaj građana koji zbog ekonomske krize ne mogu podmirivati obveze.

➡️
Počele ovrhe, uvođenjem moratorija ostalo ih je oko 1 200 000

- Vlada, koja je točno u dan znala kada će se ovrhe ponovno početi provoditi, nije poduzela ništa da olakša položaj građana koji su, u velikom broju upravo zbog ekonomske krize, dovedeni u situaciju da ne mogu podmirivati svoje obveze, priopćili su iz SDP-a.

Domovinski pokret poziva Vladu da razmotri vraćanje moratorija na ovrhe

Domovinski pokret je pozvao Vladu da razmotri vraćanje moratorija na ovrhe i spriječi brojne blokade građana.

- Istekom moratorija na ovrhe stotinama tisuća ljudi ugrožena je egzistencija. Pandemija koronavirusa tek će dosegnuti vrhunac, a Vlada Andreja Plenkovića dopustila je ponovnu blokadu računa građanima i tvrtkama koji su zbog mjera Nacionalnog stožera izgubili poslove i prihode, navodi Domovinski pokret u priopćenju. 

Petrov: Hrvatskoj prijeti ovršni stampedo

Predsjednik Mosta Božo Petrov upozorio je da bi  istekom moratorija na ovrhe mogao krenuti "ovršni stampedo" podsjetivši da Vlada nije donijela novi Ovršni zakon, a ni izmjene starog već samo preporuke koje nikoga ne obavezuju.

Vjerovnici dobro znaju da će im se biti teže naplatiti zbog gospodarskog pada i smanjenih prihoda dužnika, pa bi uskoro mogla krenuti utrka koji će se od njih prije naplatiti, ustvrdio je Petrov na konferenciji za novinare. Vlada to nije smjela dopustiti, trebala je to zakonski definirati, a ne dati neobvezujuće prijedloge i time "oprati ruke", rekao je Petrov koji od Vlade očekuje hitne konkretne mjere. 

Živi zid: Ovrhe će uništiti stotine tisuća građana, Vlada bez rješenja

Stranka Živi zid poručila je kako će današnje aktiviranje 240.000 ovrha uništiti sudbine stotine tisuća građana u Hrvatskoj, a Vlada za taj problem nije ponudila nikakva konkretna rješenja.

Predsjednik stranke i europarlamentarac Ivan Vilibor Sinčić upozorio je na konferenciji za novinare da je danas aktivirano 240.000 ovrha. Po podacima Europskog gospodarskog i socijalnog odbora, na europskoj razini ima preko 100 milijuna siromašnih građana, i to prije koronakrize. Sada će to biti još mnogo gore, ustvrdio je Sinčić.

Press ministara Marića i Malenice o isteku zastoja ovrha

Potpredsjednik Vlade i ministar financija Zdravko Marić i ministar pravosuđa i uprave Ivan Malenica u 15 sati će održati konferenciju za medije u povodu isteka zastoja s postupanjem u ovršnim postupcima, najavljeno je iz Vlade.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!