Oporba održala konferenciju za medije uoči sjednice Skupštine

14.06.2023.

13:15

Autor: Vijesti/HRT/A.S.

Oporba zagrebačke Skupštine održala konferenciju

Oporba zagrebačke Skupštine održala konferenciju

Foto: HTV / HRT

Uoči sutrašnje sjednice zagrebačke Skupštine, konferenciju za novinare održali su zastupnici oporbenih klubova HDZ-a, HSLS-a, Stranke rada i solidarnosti te nezavisni zastupnik Ivica Lovrić. Osvrnuli su se na glavnu točku dnevnog reda, izvještaj o izvršenju prošlogodišnjeg proračuna koji je, prema riječima oporbenih zastupnika, sramotan i lažno prikazuje gradski suficit koji je prikupljen neispunjavanjem komunalnih planova. 

- Prikazuju se ukupni prihodi i primici s jedne strane i nekakav višak iz prethodne godine te rashodi i izdaci uz pokriće manjka te ono što je ovdje jako zanimljivo nekakav famozni suficit, koji iznosi pazite ovo molim vas iznosi 30 milijuna kuna i o tome se gradonačelnik voli jako izjašnjavati, odnosno hvaliti se s prvim suficitom, rekao je Mislav Herman, predsjednik GO HDZ-a.

- Ja bih u biti to izvješće nazvao izvješće o Tomaševićevu neradu o Tomaševićevu nedjelovanju. Imamo frapantne brojke za građenje komunalne infrastrukture, potrošeno je svega 45 posto planiranog novca znači gotovo ništa, kazao je Ivica Lovrić. 

-
Gradonačelnik laže da me u pojedinim trenucima podsjeća na baruna Munchausena koga kažu da je najveći svjetski lažov jer reći da je ostvario najveći suficit, a nije ga ostvario, rekao je Slavko Kojić, predsjednik stranke Bandić Milan 365.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!