17:24 / 27.01.2019.

Autor: HRT

Orešković: Hrvatsku su nam oteli politički nasilnici i lažni domoljubi

-

-

Foto: - / -

Hrvatska ima još jednu političku stranku. Nekadašnja čelnica Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa Dalija Orešković predstavila je Start. I to u Ličkom Osiku jer je Lika, kako je istaknula, personifikacija otete države.
Hrvatska ima još jednu političku stranku. Nekadašnja čelnica Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa Dalija Orešković predstavila je Start. I to u Ličkom Osiku jer je Lika, kako je istaknula, personifikacija otete države.

Orešković je naglasila da su nam Hrvatsku oteli "politički nasilnici, oni koji su zapravo lažni domoljubi, a vrijeđaju nas i omalovažavaju, ponižavaju i broje nam krvna zrnca". Najavila je izlazak već na prijevremene županijske izbore u Ličko-senjskoj županiji te na europske i predsjedničke.

Ipak, smatra da će kao premijerka najviše moći mijenjati stvari. Smatra da institucije ne rade svoj posao, a pravosuđe smatra najgorim.

- Ako danas pogledamo kako djeluje državno odvjetništvo, čime se zapravo bavi, na koji način utvrđujemo radi li se o krivotvorenim snimkama ima li pojedini ministar i potpredsjednik Vlade špićaste ili zaobljene cipele onda je vrlo teško govoriti o tome da institucije ove države ostvaruju vladavinu prava i  da služe interesima svojih građana. Moj prvi potez bit će da tome stanem na kraj, obećala je Dalija Orešković na predstavljanju svoje stranke u Ličkom Osiku.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!