13:39 / 29.09.2020.

Autor: T.V./Hina

Orešković i Puljak postavile ploču Ureda predsjednika ispred Kovačevićeva "kluba"

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Saborske zastupnice Dalija Orešković (SiP) i Marijana Puljak (Pametno) postavile su ploču "Ured predsjednika Republike Hrvatske" na pročelje zgrade gdje se nalazio klub uhićenog direktora Janafa Dragana Kovačevića.
Saborske zastupnice Dalija Orešković (SiP) i Marijana Puljak (Pametno) postavile su ploču "Ured predsjednika Republike Hrvatske" na pročelje zgrade gdje se nalazio klub uhićenog direktora Janafa Dragana Kovačevića, u koji je zalazio i predsjednik Republike.

Kartonsku ploču zastupnice su postavile na pročelju zgrade u Slovenskoj ulici na broju devet, ispred "posebnog ureda predsjednika republike Zorana Milanovića" s namjerom da upozore da postoje dvije Hrvatske.

- Jedna u kojoj građani moraju slijediti zakone i pravila ili će biti sankcionirani i druga za koju zakoni i pravila ne vrijede, kazala je Marijana Puljak dodavši da predsjednik Milanović, koji je boravio u 'klubu' uhićenog šefa Janafa, živi u toj, drugoj Hrvatskoj.

Puljak smatra da je to Hrvatska sitih i pijanih političkih elita koji znaju da će ih zakoni zaobići i ničega se ne boje a da je Milanović mogao "plandovati" u ilegalnoj točionici alkohola dok su građani bili zatvoreni u svojim kućama i poduzetnici nisu mogli raditi.

Zastupnica Stranke s Imenom i Prezimenom Dalija Orešković naglasila je da je ploča s natpisom Ureda predsjdenika postaviljena privremeno, jer je Milanović nastavio tradiciju premještanja predsjedničkog ureda koju je započela njegova prethodnica Kolinda Grabar-Kitarović.

- U situaciji lockdowna smo pričali da će naša stvarnost biti novo normalno, nitko nije niti slutio da će to podrazumijevati činjenicu da se najviši državni vrh sastaje u nekakvim ilegalnim podrumima, u kojima zakonodavna, izvršna i sudbena vlast dogovaraju što će opljačkati, kaže zastupnica. Pritom, napominje da se ondje nisu konzumirali samo hrana i piće, već se "raščeretila Hrvatska".

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!