Osumnjičenik za palež vozila osječke sutkinje pred sucem istrage

13.04.2023.

Zadnja izmjena 19:27

Autor: HRT/V.G./T.V./Hina

Osumnjičenik za palež vozila osječke sutkinje pred sucem istrage

Osumnjičenik za palež vozila osječke sutkinje pred sucem istrage

Foto: HTV / HRT

Osoba koja se sumnjiči da je zapalila automobil osječke sutkinje Vlaste Šimenić Kovač večeras je doveden na osječki Županijski sud gdje će ga ispitati sudac istrage Ivan Vulić.

Iz Osijeka se u središnji Dnevnik HTV-a javio Marin Ćurić.

- Osumnjičeni je muškarac doveden na osječki Županijski sud u 18.55, a prije njega je stigao sudac istrage Ivan Vulić. Po primitku kaznene prijave PU Osječko-baranjske osumnjičeni je bio priveden općinskom državnom odvjetništvu gdje je nad njim provedena dokazna radnja prvog ispitivanja. Oni su utvrdili kako postoji osnovana sumnja da je taj 37-godišnjak na sam Uskrs počinio kazneno djelo dovođenje u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom, rekao je Ćurić dodavši kako je osječko Općinsko državno odvjetništvo, nakon ispitivanja, podnijelo sucu istrage prijedlog za određivanje istražnog zatvora protiv osumnjičenog jer postoje osobite okolnosti koje upućuju na opasnost da će boravkom na slobodi ponoviti istovrsno kazneno djelo ili počiniti teže kazneno djelo.

O motivu nije želio nagađati.

- O samom motivu ne bismo nagađali, no vrlo je moguće da su u pitanju susjedske razmirice ili nešto tomu slično, rekao je Ćurić.

Osječko odvjetništvo traži pritvaranje osumnjičenika za palež vozila sutkinje


Osječko Općinsko državno odvjetništvo (ODO) predložilo je određivanje istražnog zatvora za 37-godišnjeg okrivljenika, kojeg se tereti da je na Uskrs, 9. travnja zapalio automobil sutkinje osječkog županijskog suda Vlaste Šimenić Kovač, objavilo je u četvrtak tužiteljstvo.

Ne navodeći identitete ni sutkinje ni okrivljenika, Općinsko državno odvjetništvo je priopćilo kako se nakon ispitivanja 37-godišnjaka tereti da je 9. travnja 2023., između 5 i 6 sati, u Osijeku prišao vozilu marke BMW X6 i ispod njega bacio zapaljeni predmet s nepoznatom zapaljivom tekućinom, a potom se udaljio. Požar su ugasili pripadnici osječke Javne vatrogasne postrojbe.

Osječko Općinsko državno odvjetništvo je, nakon ispitivanja, podnijelo sucu istrage osječkog Županijskog suda prijedlog za određivanje istražnog zatvora protiv osumnjičenog 37-godišnjaka, jer postoje osobite okolnosti koje upućuju na opasnost da će boravkom na slobodi ponoviti istovrsno kazneno djelo ili počiniti teže kazneno djelo, napominje osječko Općinsko državno odvjetništvo.

Prethodno je osječko-baranjska policija završila kriminalističko istraživanje nad 37-godišnjakom, nakon čega je on predan pritvorskom nadzorniku PU osječko-baranjske uz kaznenu prijavu zbog sumnje u dovođenje u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom, navode u policiji.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!