13:19 / 29.01.2020.

Autor: T.V./Hina

Otac i brat Filipa Zavadlava ni ovog tjedna neće na sud

Foto: PIXSELL

Foto: PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Otac i brat Filipa Zavadlava ni ovoga tjedna neće biti saslušani kod suca istrage Županijskog suda u Splitu, kao ni u državnom odvjetništvu.
Otac i brat Filipa Zavadlava (25) osumnjičenog za teško trostruko ubojstvo u Splitu ni ovoga tjedna neće biti saslušani kod suca istrage Županijskog suda u Splitu, kao ni u državnom odvjetništvu, doznaje se na sudu i od Filipovog branitelja, zagrebačkog odvjetnika Branka Šerića.

- Otac i brat moga branjenika su privilegirani svjedoci koji ne mogu bez mene dati izjavu. Mora se sprovesti dokazno ročište kod suca istrage, a kako na tom ročištu trebam i ja biti prisutan ostaje da se dogovorimo, kazao je za Hinu odvjetnik Šerić.

Stanislav Zavadlav policiji daje izjavu o napadu u autobusu
 Šerić: Čini mi se da Zavadlav nije svjestan što se dogodilo
 Šerić očekuje da će Zavadlav biti kontaktibilan

Ante
i Stanislav Zavadlav prošlog su tjedna sucu istrage Mlađanu Prvanu rekli kako ne mogu dati izjavu zbog stresa koji je bio izazvan fizičkim napadom na Stanislava koji dan ranije, a koji se dogodio u autobusu na splitskom predjelu Kila.

Naknadno su se javili sucu i kazali da će izjavu dati zamjeniku državnog odvjetnika obećavši da će to sve obaviti ovaj tjedan. Neslužbeno se doznaje kako je ovoga tjedna zamjenik državnog odvjetnika stupio u kontakt sa Antom Zavadlavom koji mu je rekao da ne može doći na sud bez odvjetnika Branka Šerića do kojega, kako je rekao, ne može doći. U klinici Vrapče psihijatrijsko vještačenje nad Zavadlavom
Za to vrijeme je Filip Zavadlav, osumnjičenik za trostruko ubojstvo u Splitu, iz zagrebačke zatvorske bolnice u Svetošimunskoj prebačen u Kliniku za psihijatriju Vrapče u Zagrebu gdje je u utorak počelo psihijatrijsko vještačenje, a prvi bi nalaz trebao biti poznat za oko mjesec dana. Do prebacivanja Filipa Zavadlava u Kliniku došlo je po nalogu suda.
Foto: Robert Anic/PIXSELL

Foto: Robert Anic/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!