Otočni punkt za testiranje

02.05.2021.

07:00

Autor: Ivica Đuzel/M.M./Dnevnik/IMS/HTV/HRT

Otočni punkt za testiranje

Otočni punkt za testiranje

Foto: Dnevnik / HTV/HRT

Za prvosvibanjske praznike, prve veće turističke grupe Slovaka i Slovenaca stigle su u srednju Dalmaciju, a kroz splitsku zračnu luku proći će oko dvije i pol tisuće putnika. U tzv. slovenskom tjednu najviše je naših susjeda stiglo u Bol na Braču, a domaćini su im osigurali prvi otočni punkt za testiranje.

Cijene su jednake onima na kopnu, a dolazak tima na Brač plaća turistička zajednica. 

Hoteli su u Bolu i dalje, nažalost, zatvoreni, izostale su grupe sportaša koje u predsezoni već tradicionalno dolaze, no Slovenci su ipak stigli.

- Stotinjak ih je boravilo u Bolu jer za povratak u Sloveniju treba PCR test. Organizirali smo da testiranje bude u Bolu, efekt je vrlo pozitivan, ljudi su zadovoljni i rezultati će biti isto veče u 22 ili 23 sata na mailu, rekao je Markito Marinković, direktor TZ-a Bol.

Bol je otočna korona free zona, a antigenska testiranja počeo je provoditi još prije tri tjedna.

- Nemamo oboljelih, imamo zapravo veliki postotak procijepljenih. Tu je negdje već preko 45 posto, rekao je Tihomir Marinković, načelnik općine Bol.

Prvi su kupači došli na glasoviti Zlatni rat. Ovdje virusa nema. Samo proljetno sunce i beskrajno čisto more. I nada da će uz dobru organizaciju i provedbu svih epidemioloških mjera ljeto biti bolje nego lani.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!