Mijenja li Putinova krvava osveta bitno prirodu rata u Ukrajini?

11.10.2022.

14:17

Autor: hrt

Branko Nađvinski

Branko Nađvinski

Foto: Otvoreno / HRT

Ne propustite emisiju Otvoreno u 22:10 na Prvom programu HTV-a.

Mijenja li Putinova krvava osveta za eksploziju na Krimskom mostu - bitno prirodu rata u Ukrajini? Posljedica razaranja energetske infrastrukture je i zaustavljanje izvoza struje Europskoj uniji. I dok je Bjelorusija sve bliže uključivanju u sukob - Zelenski ponovno pritišće Zapad - zahtijeva njegov oštriji odgovor.

U traženje "učinkovitih političkih rješenja" za krizu sada su se uključili Ujedinjeni Arapski Emirati. Mirovne pregovore, ali i ukidanje sankcija te zaustavljanje slanja vojne pomoći Kijevu na prosvjedima traže građani na istoku Njemačke. Sve to dok u Kremlju traju vrlo opasne "igre prijestolja", a dolazak zime nagovješćuje teške dane na ratištu te produbljuje strahove Ukrajinaca...

Gosti urednika i voditelja Branka Nađvinskog su:

dr. sc. Gordan Akrap, Sveučilište Sjever; 

prof. dr. sc. Goran Bandov, Sveučilište u Zagrebu; 

prof. dr. sc. Maksim Kamenjencki, Institut za međunarodne odnose u Kijevu; 

Tihomir Vinković, vanjskopolitički komentator HRT-a.

video thumb

Emisiju možete pratiti i preko hrti.hr. Emitirana izdanja možete pronaći u videoteci multimedijske usluge HRTi, kao i u Emisijama na zahtjev na našem portalu.    

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!