Otvoreno pismo glavnog ravnatelja HRT-a Kazimira Bačića

25.02.2019.

11:49

Autor: HRT

default error photo
Glavni ravnatelj HRT-a Kazimir Bačić uputio je otvoreno pismo hrvatskoj javnosti, Saboru i Vladi te svim hrvatskim medijima.
Glavni ravnatelj HRT-a Kazimir Bačić uputio je otvoreno pismo hrvatskoj javnosti, Saboru i Vladi te svim hrvatskim medijima.

- Hrvatska radiotelevizija kao javni medijski servis trenutno je, zbog tužbi koje su podignute u svrhu zaštite časti i ugleda HRT-a, izložena političkom pritisku i orkestriranim napadima, navodi ravnatelj Kazimir Bačić u pismu.

- HRT ne želi biti sredstvo dnevnopolitičkih razmirica i predizbornih kampanja bilo koje političke orijentacije. Ovom prigodom želimo izvijestiti javnost da je HRT pokrenuo postupke mirenja s tuženim nakladnicima. Podsjećamo da je to u skladu sa zaključcima saborskog Odbora za informiranje, informatizaciju i medije, stoji u pismu.

- HRT je šokiran optužbama za cenzuru jer u svim segmentima svoga rada poštuje pravila struke, objektivno i uravnoteženo izvještava o događajima te je otvoren za sve društvene skupine, udruge i političke opcije koje djeluju na političkoj sceni u Republici Hrvatskoj, stoji u otvorenom pismu hrvatskoj javnosti, Saboru i Vladi te svim hrvatskim medijima.

Nakon toga čelništvo HRT-a održalo je konferenciju za medije.
Bačić: Zgroženi smo optužbama za cenzuru, tražimo zaštitu od političkih pritisaka

Nakon što je SDP jučer najavio da se priključuje dvotjednom bojkotu HRT-a pod nazivom "Novinarstvo ne damo", jutros su poduzeli i prve korake. Naime, predsjednik zagrebačkog SDP-a Gordan Maras onemogućio je ekipu HRT-a u obavljanju posla informiranja javnosti i izbacio je s konferencije za novinare. Rekao je da su se pridružili solidarnosti za novinare koji su tuženi. Maras se nakon konferencije za novinare ispričao.

Maras bojkotirao HRT
- Naglašavamo da Hrvatska radiotelevizija poslove obavlja profesionalno i transparentno, u skladu sa Zakonom o HRT-u i Ugovorom s Vladom RH te profesionalnim smjernicama EBU-a, čija je članica.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!