Pavičić: Papa svojim ponašanjem šalje poruku kakvi trebaju biti crkveni pastiri

08.04.2023.

11:05

Autor: Studio 4/IMS/HRT

Papa Franjo

Papa Franjo

Foto: Yara Nardi / REUTERS

Desetogodišnjica pontifikata pape Franje ove godine gotovo se poklopila s najvećim katoličkim blagdanom. O tome je u HRT-ovu Studiju 4 govorio novinar Darko Pavičić.

- On je pokazao upravo tim svojim gestama od samoga početka, kada su mu dali zlatni križ. Rekao je "hvala vam lijepa, ja imam svoj", a to je željezni s kojim je došao. Vrlo brzo se primijetilo da on ne želi sve ono što prati nekoga papu u njegovom papinstvu. Nije se uselio u vatikansku palaču. Ostao je u Domu sv. Marte, a i danas je tamo. Rekao je da neće tamo sam u palaču jer u Domu sv. Marte ima društvo, kazao je Pavičić.

Istaknuo je da Papa na taj način šalje poruku ostalim kardinalima, biskupima i nadbiskupima u svijetu kakvi trebaju biti crkveni pastiri.

- Papa je rekao da pastir mora mirisati po ovcama. To je izrazito jaka i snažna poruka, da moraju biti povezani s ljudima, a Papa svojim ponašanjem upravo to govori, kazao je među ostalim novinar Darko Pavičić.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!