10:13 / 03.05.2019.

Autor: HRT

Pavliček: Izazovi Vukovara - zadržati visokoobrazovane mlade

-

-

Foto: - / -

Pavliček je istaknuo i da grad Vukovar za socijalne i demografske mjere godišnje izdvaja 15-ak mil. kn.
Marijan Pavliček, zamjenik vukovarskog gradonačelnika, komentirao je za HRT jučerašnju Vladinu odluku o obnovi komunalne infrastrukture u Vukovaru i kazao da to grad nije u stanju obnoviti iz vlastitih sredstava.

- Državni vrh na obilježavanju Dana grada Vukovara
- Mlinarić: Vukovaru ne trebaju suze, trebaju mu djela

- Očekujemo da će u devetom mjesecu biti donesene smjernice za ovaj program i da će nakon toga krenuti izgradnja, odnosno sanacija nerazvrstanih cesta na području Vukovara. Osim toga, Pavliček je spomenuo i izgradnju obilaznice kao važan problem.

Izjavio je i da je Vukovar danas veliko gradilište. Preko 10-ak milijuna kuna grad će uložiti u izgradnju nogostupa, nerazvrstanih cesta, sanaciju udarnih rupa, rekao je i spomenuo i projekt Hrvatskih cesta izgradnja vijadukta na D2, ali i projekte Hrvatskih voda.

Pavliček je istaknuo i da grad Vukovar za socijalne i demografske mjere godišnje izdvaja 15-ak mil. kn.

Najveći izazovi su mu, kako je rekao, razvoj gospodarstva i zadržavanje mladih visokoobrazovanih kadrova u gradu. Tako je istaknuo da će se u lipnju najvjerojatnije otvoriti javni poziv za kadrovske stanove. - Grad Vukovar trebamo vratiti na ono mjesto na kojemu je i bio prije Domovinskog rata.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!