Pelješki most do sada prešlo 48.000 vozila

30.07.2022.

12:27

Autor: HRT/E.L.S.

Pelješki most do sada prešlo 48.000 vozila

Pelješki most do sada prešlo 48.000 vozila

Foto: HTV / HRT

Ovoga tjedna otvoren je Pelješki most i prvi put u povijesti jug Hrvatske spojen je s ostatkom zemlje. Stanovnici tog dijela Hrvatske vjeruju da će im most uvelike promijeniti život, ali i turistima je sada znatno lakše doći na poluotok. S Pelješkog mosta javila se novinarka Morana Baričević.

Na Kleku, graničnom prijelazu s BiH nema gužve, iako je jedan od udarnih turističkih vikenda. Otkako je Pelješki most otvoren za promet u srijedu, preko Kleka je prošlo 42% putnika i 50% vozila manje nego u isto doba lani, izvijestila je Morana Baričević za podnevni Dnevnik HTV-a.

Pelješki most, preko kojeg je promet otvoren u srijedu rano ujutro, dosad je prešlo 48.000 vozila, a samo u subotu do 11 sati 5.691 vozila, što je oko 35% ukupnog broja vozila, rekla je.

Pješaci i biciklisti ne smiju koristiti most, niti vozila smiju bez potrebe stajati na zaustavnim trakama. Prije ulaska na most, kazala je Baričević, mnogi zastanu i fotografiraju se s mostom u pozadini.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!