12:27 / 17.08.2021.

Autor: Ana Zadro/M.M./Dnevnik/HTV/HRT

Penava: Nisam kandidat, a što će se dogoditi sljedećih mjeseci, to ćemo vidjeti

Gradonačelnik Vukovara Ivan Penava

Gradonačelnik Vukovara Ivan Penava

Foto: Dnevnik / HTV/HRT

Gotovo mjesec dana nakon što je podnio ostavku na mjesto čelnika Domovinskog pokreta, Miroslav Škoro rekao je da ne razumije zašto se vodstvo te stranke okrenulo protiv njega. Nada se da će se pri izboru novog vodstva i dalje poštovati princip jedan član - jedan glas te da je i njemu u interesu da Domovinski pokret opstane. Situaciju u stranci komentirao je i gradonačelnik Vukovara Ivan Penava, za kojeg mnogi misle da bi mogao biti jedan od kandidata za novog predsjednika.


Postoji jedna ekipa ljudi koja je uistinu protiv Domovinskog pokreta i njegovih članova jer mu želi oduzeti pravo jedan član - jedan glas.

Na pitanje očekuje li izbacivanje iz stranke rekao je da ne zna što bi očekivao.

- Ja bih prije svega volio znati zbog čega sam i za što sam optužen, ovo je malo Kafka u igri, rekao je bivši predsjednik Domovinskog pokreta.

- Ta sintagama jedan od glavnih kandidata, ja nisam kandidat. Što će se dogoditi za 2, 3, 5 mjeseci, to ćemo vidjeti. U realitetima mogu razgovarati da imamo kvalitetan odnos, kvalitetnu suradnju. Mogu govoriti da mi je nejasno i da mi je žao što se sve skupa događa oko Domovinskog pokreta i tu ta priča staje, rekao je Penava.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!