13:12 / 31.05.2021.

Autor: Hina/HRT/D.S.

Petra Škrobot nova samoborska gradonačelnica i jedina u županiji

 Trg kralja Tomislava u Samoboru

Trg kralja Tomislava u Samoboru

Foto: Josip Regovic / PIXSELL

Kandidatkinja stranke Fokus Petra Škrobot, ekonomistica i predsjednica samoborskog ogranka stranke, nova je gradonačelnica Samobora i jedina gradonačelnica na području Zagrebačke županije.

Petra Škrobot je u drugom krugu lokalnih izbora dobila 1553 glasa više od svoga protukandidata Željka Staneca, nasljednika Kreše Beljaka na mjestu čelnoga čovjeka samoborskoga HSS-a, te je nakon 12 godina vladavine HSS-a Samobor dobio novu čelnu osobu.


Nova gradonačelnica ističe kako će provodit smjernice i politike stranke u skladu s glavnim prioritetima za razvoj Samobora. Njezin program uključuje brojne strukturne i organizacijske promjene, a neke od najvažnijih su: stvaranje pozitivnoga poslovnog okruženja, privlačenje investicija, pružanje podrške poduzetnicima i obrtnicima, poboljšanje javnog prijevoza i infrastrukture,unapređenje turizma i kulture, te poboljšanje učinkovitosti gradskih zaposlenika.


Fokus je postao i prva stranka u Gradskom vijeću s osam zastupnika. 


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!