17:04 / 31.01.2022.

Autor: HRT/Hina

Petrinjca preko lažnog investicijskog fonda na internetu pokrala petorica stranaca

Ilustracija

Ilustracija

Foto: Izvor: / Shutterstock

Sisačko-moslavačka policija prijavila je trojicu državljana Cipra i po jednog državljanina Ukrajine i Bugarske zbog sumnje da su putem interneta prevarili 70-godišnjaka iz Petrinje koji je, uvjeren da ulaže u investicijski fond, ostao bez više stotina tisuća kuna.

Prijavu 70-godišnjeg Petrinjca zbog računalne prijevare u kojoj je ostao bez ušteđevine policija je zaprimila prošle godine.

U policiji kažu da je oštećeni od studenog 2019. do veljače 2020. godine registrirao svoje osobne podatke i kreirao virtualni račun na internetskoj stranici koja je predstavljena kao legalni investicijski fond.

Zatim je u više navrata na navedeni račun uplatio više stotina tisuća kuna, a kada je pokušao vratiti dio novca, to mu nije uspjelo te je shvatio da je prevaren.

Sisačko-moslavačka policija izvijestila je da je provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno da su za prijevaru odgovorna petorica stranaca - tri državljanina Cipra i po jedan državljanin Ukrajine i Bugarske, protiv kojih slijedi kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!